09 Şubat, 2011

Ben de Yaptııımm!!!

Şubat ayı projesi için nette dolanırken çok cici bir blogda gördüm bu fikri, inanılmaz hoşuma gitti...Dekupaj, peçete yapıştırma işlerine bayılıyorum, ama inanın daha önce hiç denemedim ve hiç bir bilgim yok bu konuda...
Ama bunları görünce  "ben de deneyeceğim! bakmakla yetinmeyeceğim" dedim (tabi bu kadar kibarca demedim, iç sesimiz ne yazık ki böyle kibar olmuyor çoğu zaman :P ).

Malzemeler gayet basit; bir sabun, bir peçete, peçete tutkalı, bir fırça ve son olarak bir makas..
Nasıl mı yapılıyor? (bu işi iyi bilen herkesden özür diliyorum, ama benim gibi bilmeyenlere anlatmam lazım ).
Önce peçeteyi düzgünce kesiyorsunuz (tercihen manikür makası ve ya nakış makası kullanarak), sonra sabunun üzerine koyuyorsunuz peçeteyi ve peçete tutkalını üzerine sürerek iyice yapışmasını sağlıyorsunuz (bu arada peçeteyi katlarına ayırmayı unutmayın, tek katı kullanılıyormuş :) )



 Bu güzel fikre Hobi Vakti blogunda rastladım, kendimce denedim, ve çok hoşuma gitti (evdeki tüm sabunlar dekupajlanacak!!). Hobi Vakti'nde sabun dekupajı ile ilgili çok güzel bilgiler var, ben tamamını okumadan Buket'ciğimin yardımıyla atladığım için bu işe, ufak tefek hatalar yaptım (2. sabundaki markaya dikkat edin, meğer onun da bir yolu varmış :P ).

08 Şubat, 2011

Bu Sepeti Eritmeliyim-1

Sonunda ilk ürünler ortaya çıktı...Aslında haftasonu bitirdim bunalrı ama eklemek bugüne kısmet oldu.Sepetin en belalı ipleri 50gr'lık bebe iplerinden renk renk arta kalan iplerle yapılabilecek pek fazla şey yoktu, ama yılmadım, aradım taradım veRavelry'de bunları buldum (Allah Ravelry'den razı olsun :) ). Ve boy boy, renk renk nihalelerim, bir de minik bir iğneliğim oldu!
Bu harika modellerin yapımı çok basit, ama sonuç harika!

 
İlk modelimizin adı Crochet Flower Hot Pad,  diğer modelimiz ise Starburst Hotpad Pattern 
 
Ve gelelim minik iğneliğimize....İçini doldurmak için köşe yastığımı feda ettim :))


Ama çok cici değil mi??Çok kolay bir iğnelik, modelin ismi çok uzundu ben sadece "tığ işi iğnelik" demekle yetineceğim :)



07 Şubat, 2011

Sarı battaniyemiz olsa???

Sarı bir battaniyemiz olsa, bir de bebişimiz... Battaniyeyi şöyle hafifçe bebişimizin üzerine koysak, üşümese, sinekler rahatsız etmese :)

Bu sarı  battaniye tam bize göreymiş, hafif, pıtı pıtı...Ördük, battaniyemiz hazır...Bir de bebişimiz olsa!!



05 Şubat, 2011

Haftanın Blogu Projesi

Blogunu sık sık güncelleyen blogculara imreniyorum.Hele de her ekledikleri yazı sadece bir resim ve 2 satırdan ibaret olmayıp, uzun uzun tadına doyulmayan yazılar yazanlara...Bence blogcu olmak demek bir yerlerden buldukları resimleri eklemek ya da yaptıklarını 1-2 resimle bloga yerleştirmek demek değil. Blogculuk bundan daha fazlası. Doyurucu ve okunası yazılar yazmak, ve münkünse bunaları resimlerle desteklemek...İşte bu blog yazarlarını çok seviyorum. Ben henüz kendimi bu anlamda iyi bir blogcu olarak görmüyorum, umarım bir gün o özendiğim, imrendiğim blog yazarlarındnan biri olabilirim.
Şimdi bu çalışkan blog yazarlaırndan biri, çok güzel bir proje başlatmış. Her hafta bir blogu tanıtıyor bizlere. Süper! Biraz geç haberim oldu ama hemen ben de katıldım bu projeye. Sizleri de katılımınız için ve destek için davet ediyorum bu projeye.Leylak kokulu blogun harika projesinin detaylarını okumak için buyrun lilacsmell'e

Bebek örgülerim

Bebeklere örgü örmenin bence en güzel yanı hemencecik bitiyor olması :)) (Allah'ım sabırsız mıyım neyim??)
Bir süredir taktım bebek örgülerine harıl harıl bebeklere ve ya çocukalra örülecek örnekler arıyorum...Ve her örgü örmeyi seven gibi gözüm doymuyor örneklere devamlı "daha daha" modunda aranıyorum :)


Bu modeller geçtiğimiz aylarda ördüğüm, benim çömezliğime denk gelen örgüler...Ben çok zevk aldım bu yakadan başlama örneklerden, hatta ustalaştım bile diyebilirim:) Kanıtı da aşağıdaki örnek, bakarak ördüm, sayıları felan hakkında hiç bir bilgim yok, hatta kendi ördüğümün sayılarını bile hatırlamıyorum :))

03 Şubat, 2011

Bu sepeti eritmeliyim!!




Yok olmayacak böyle! Bu sepeti mutlaka eritmeliyim ben, yoksa kafamı toparlayıp yeni projeler, yeni ipler olmayacak :(

Bir süredir bu sepette diğer işlerden kalan ipler, ya da yün ve örgü hakkında şu anki "bilinç" düzeyine ulaşmadan önce alınmış yünler,  bir de kardeşimin Utku'ya örerim ya da hediye örerim diye aldığı ama bir türlü fırsat bulamayıp "abla, al bari sen bir şeyler yap" dediği yünler birikiyor...Birikiyor biriktikçe de benim aklım onlara takılı kalıyor. Size de olur mu bilmem, aklım ordayken ben başka bir şeye başlayamam, illa ki bitecek orası...Yoksa içim rahat etmez..

Son 2-3 gündür orayı eritmek için bir sürü örnek denedim..bazı yünler bir bebek hırkası ve ya yeleği örmek için yeterli ama bazıları o kadar az ki hiç bir şeye yaramayacak...Neyse arayışlarım devam ediyor.

Ve sonuç; bu ayı "Bu sepeti eritmeliyim" ayı ilan ediyorum!!
Nasıl mı? Şubat ayı boyunca bu sepetteki yünlerle bir şeyler öreceğim, bu yünleri bir şekilde mutlaka değerlendirmeye çalışacağım.Yaptıklarımı buradan sizlerle paylaşacağım ve ay sonunda sepette kalanları da. Eğer başarılı olursam ve hepsini bitirirsem kendime ufak bir ödül; çok işlevli ponpon makinasını alacağım :))
Peki ya sizlerden yorumlarınızla bana destek olanlar, sizlere bir ödül olmasın mı?? Olsun bence ..."Bu sepeti eritmeliyim" başlıklı yazılarıma ( ki ay sonuna kadar bir çok başlık olacak, yani umarım olur :P) yorum yazan arkadaşların ikisine bu proje boyunca yaptığım ürünlerden dilediklerini hediye edeceğim (tabiki arkadaşları kura ile seçeceğiz :) )

Bugün ayın 3'ü geriye kaldı 25 gün ve sepet hala dolu :(( Ben iş başı yapayım, olmayacak böyle !

02 Şubat, 2011

Hanimelim Ankara

Evet Hanimelim olarak ilk buluşmamızı gerçekleştirdik sonunda...Hanimelim'in 3 yaşında olduğunu düşünürsek biraz geç bir buluşma oldu, ama süper oldu...Sanki bugüne, bu üyelerimize hazırlanıyormuşuz da ondan beklemişiz bugüne kadar...Gelemeyen arkadaşlarımız oldu, açıkcası hepsini dört gözle bekledim, belki son anda birileri daha gelir diye ümit ettim. Haklı sebeblerden dolayı gelemediler ama en uygun zamanda onlarla da buluşmayı istiyorum.

Sizlere güzel görünmek için masa masa gezip poz verdik :)) güzel çıkmışmıyız??


Soldan sağa sayıyorum, en öndeki en az yüzü kadar kendisi de güzel bayan nilgün, yani iremsultan, yanındaki genç arkadaşımızda gülo annemiz (!), boynunda yaptıklarından minik bir örneği taşıyan takı sanatçımız nazlı yani nazmucangül, sevilcemiz birçoğunuz kendisini tanımaz ama , en eskilerimizden bebek örgüleri üstadı sevilimiz, yanındaki boy fakiri şahıs ben oluyorum :P ve en sondaki mor tutkusu üzerindeki herşeyden anlaşılan, becerikli mi becerikli (bir çantaya örgülerini doldurmuş gelmiş), bizi tatlı diliyle hemen kendisine bağlayan selcenimiz yani batu-doğu...

01 Şubat, 2011

Bebek Hırkası

Bu hırka uzun zaman önce (sanırım 2 ay kadar oldu) öğrendiğim ve bitirdiğim bir hırka..örmesi çok kolay ve sonucu harika bir model. Bu model özellikle kız çocukalrı için ama çeşitli örnekler adapte edilerek, erkek çocuklarına da örülebilir...Ya da elimde ki yarım gibi daha da cicili bicili bir hale getirebilirsiniz kız çocuklarına..
Fotoğraf çekme konusudna hala beceriksizliğim hat safhada kusura bakmayın...umaırm bir gün bu konuda da biraz yol katedebileceğim...




Bu hırka için Alize Lanagold kullandım ama ne yazıkki renk nolarını saklamayı unutmuşum...