27 Kasım, 2012

25 Kasım, 2012

Motif Etkinliği Listesi



Geçenlerde duyurduğum motif etkinliğinin katılımcı listesi tamam, sıra geldi motfin ve kullanılacak yünün belirlenmesine. Ben lsitedeki tüm arkadaşlara mail attım, dönmelerini bekliyorum, mail adresleri ne kadar ulaşılabilir kontrol etmek için. Bu yazımı okuyan ve etkinlik listesinde isimleri olan arkadaşalr bana mail adreslerini bildirirlerse sevinirim. Tabi benim mailimi henüz almayanlar, mailimi alanlarla zaten sağlıklı iletiim kuruyorum demektir.

Bu arada belirtmek istediğim bir şey var, biliyorsunuz bu etkinliğin bir ayağı da Hanımelim' de, o yüzden mailler dışınd atüm motifleri Hanımelim'de de yayınlayacağım. Etkinliğin her bir adımın hakkında  Hanımelim'den de bilgi alabilirsiniz. Listede olup da üye olmayana arkadaşlarım ise merak etmesinler, blogum ve mailler aracılığı ile sizleri bilgilendirmeye devam edeceğim.

Katılımcı listemiz aşağıda, etkniliğin detaylarını ilerleyen günlerde vereceğim.

1. belkıs
2. aslı (misbah)
3. banu
4. sercan (yani ben :) )
5. selmatozan
6.hobileirmveben-sevim
7.mavilale
8.berfukus-elif
9.cancani
10.nesli
11.samhu
12. alişnur
13.agavet (semra)
14.nimet (nimoş)  sibel
15.yurdanur
16.nesrin abla
17.emel43
18.bebekvenikahhazırlıkları
19.yaseminkale
20.cicibişiler
21.lakthesis
22.gonca
23.nilay    cicileydi
24.gülcan

Arkadaşlar bloglarınızı da ekledim, eksik olanlar varsa lütfen blog adreslerinizi de yazın

08 Kasım, 2012

Yeni bir Motif Etkinliği

Daha önce sevgili Alones ile iki güzel motif etkinliğine katıldım, hala devam ediyorlar. Son etkinliğimiz sırasında Hanimelim'deki arkadaşlar bir sonraki etkniliğe katılmak istediklerini yazmışlardı mesajlarında. Biz de Nesli'yle yılbaşına doğru yeni bir etkinlik başlatır, katılmak isteyen herkesle şöyle büyük bir etkinlik düzenleriz diye düşünmüştük. 
Motif  ve yün seçim aşamaları biraz uzun sürdüğünü için yeni yıla başlayacağımız etkinliğimize bugündne itibaren start veriyoruz.

Hanimelim'de duyurusunu yaptım, Nesli de kendi blogunda duyuracak, ben de burdan duyuruyorum; yeni motif etkinliğimiz başlamıştır. Katılmak isteyenler buradan veya Hanımelim'den veya Nesli'nin blogundan lütfen katılmak istiyorum diye isimlerini yazdırsın. Bu üç yerden birine isim yazdırmanız yeterli olacaktır katılım için. Son katılım tarihi 25 Kasım. Motifleri ve yünümüzü Aralık ayında belirleyeceğiz. Yeni yılın ilk ayında da ilk arkadaşımıza veya arkadaşlarımıza motfilerini göndereceğiz.

Katılım için 25 Kasım' a kadar isimlerinizi mutlaka yazdırın.

07 Kasım, 2012

Son Durum

Geçen hafta çarşamba akşamı Eylül çok ateşlendi, son günlerde burun akıntısı ve öksürüğü vardı, dedik herhalde iyice ağırlaştı durum o yüzden. Ertesi gün ateşi bir türlü düşüremeyince sağlık ocağına gittik. Doktor boğazında iltihap olduğunu söyledi, antibiyotik, burun damlası gibi ilaçlar yazdı ve ateş düşürücüye devam etmemizi söyledi. Perşembe, cuma ve haftasonu pek ateşi çıkmadı, ateş düşürücüye de gerke kalmadı. Ben pek ilaç kullanmaktan yana olmadığım için diğer ilaçlarını pek kullanmadım. Keyfi yerindeydi, ateşi pek çıkmadı. Pazar gününe geldiğimizde ise yavaş yavaş ateşi çıkmaya başladı. Pazar gecesi ateşi 39 u buldu, 4 saatte bir Calpol, arada ılık duş, ıslak havlu kompress derken sabahı ettik. Ateş 38 in altına düşmedi bir türlü, hemen doktorumuzu aradım o gün dolu olduğu için ertesi güne randevu aldık.

Pazartesi gününü ve gecesini de ateşli geçirdikten sonra salı günü doktora gittik. O gün ateş sabaha karşı düşmüştü ve tüm gün hiç çıkmadı. Doktora giderken yolda Eylül'ün çenesinde kızarıklıklar farkettim, doktorumuza gittiğimizde daha ben bundan bahsetmeden, Vedat Bey muayene sırasında kızarıklıkları vücudunda da gördü. Muayene sonunda bulgusu ise şuydu; Eylül 6. hastalığa yakalanmış. 6. hastalık önce ateş sonra kırmızı döküntülerle seyreden bir hastalık, biz ilk devreyi atlattık, şimdi döküntülerimzi var, bir de huysuzluğumuz...

Bu arada ben de kötü bir şekidle üşütmüşüm, öksürük burun akıntısı, baş ağrısı haftalardır nerdeyse devam ediyor. Eylül'le eş zamanlı hasta olunca dinlenemiyor, emzirdiğim içinse ilaç kullanamıyorum ve iyileşemiyorum.

Son bir haftadır ne doğru dürüst nete gireibldim, blogumla ve forumla ilgilenemedim, ne de örgü örebildim...Ve son durumların getirdiği bir kararla Cuma Projelerini şimdilik askıya aldım. Lifleri örmek kolay ama resimleri ve yazıyı zamanında yetiştirmek oldukça zor hele de bugünlerde.

Şimdilik elimdeki yarım işleri bitirmeye çalışacağım, bitirdikçe de sizlerle paylaşacağım.

6. hastalıkla ilgili bilgi için Prof. Dr Vedat Köseoğlu'nun sitesini ziyaret edebilirsiniz.