30 Nisan, 2013

Nisan Çiçekleri-30

Veee son gün!! 
Bir aydır sizlerle hergün bir çiçek modeli paylaşıyorum.Benim için çok güzel bir ay oldu. Çiçeklerle uğraşmak çok zevk aldığım bir şeydir, örgü ile çiçeği birleştirince daha da zevkli oldu benim için.

İşin en uğraştırıcı tarafı çiçek modeli bulmak, yapmak veya çeviri değildi, bu yazılarda giriş kısmını yazmaktı. Bazen gerçekten yazacak bir şey bulamadım, kısa sürede bitecek yazı dakikalarca oyaladı beni (Şu an olduğu gibi :P) .

Neyse isterseniz son günün çiçeğini de paylaşayım sizinle, yazacak bir şeyler bulursam, eklerim sonlara.

Size son günde bir ayçiçeği modeli anlatmak istedim. Bunu bilerek en sona bıraktım. Yaptığım çiçekler içinde en çok hoşuma giden, içimi açan bu çiçek oldu. 

Modeli tesadüfen Dinah's Crochet'in blogunda buldum. Harika bir blog, işime yarayacak bir çok şey var, henüz gezmeyi tamamlamadım. Sizler de mutlaka tek tek tüm sayfaları gezin. Dinah çok güzel şeyler paylaşmış.




Dinah bu ayçiçeği modelini adım adım resimleyerek anlatmış, blog dili Malezya dili, ancak İngilizceye çevirince benim için bir şeyler ifade eder oldu. Size çevirirken umarım hata yapmam, ben anladığım kadarıyla yaptım, ortaya hemen hemen aynı sonuç çıktı.


Buyrun ayçiçeği yapmaya:

4 zincir çekip bir halka yapın. Bir zincir çekip halkanın içine 11 tane yarım 2li trabzan yapın. Toplam 12 trabzan olacak (ilk zinciri de bir trabzan sayıyoruz.)
2. sıra: Bu sırada her bir trabzanın tepesine 2 şer sık iğne yapın, toplam 24 sık iğne.
3. sıra: 1 zincir çekin ve her bir sık iğnenin tepesine birer sık iğne yapın, toplam 24 sık iğne
4. sıra:Bu sırada çiçek yaprakları için zincirleri oluşturuyoruz. 5 zincir çekin 3 sık iğen atlayıp 4. ye bir sık iğne yapın. Bu şekilde aralarda 5 zincir çekekre 6 yaprak oluşturun.
5. sıra: çİçek yapraklaır için boşlukalrı şu şekilde doldurun; 2 zincir, 1 tane 2li trabzan, 3 tane 3lü trabzan, 2 zincir çekin ve Dinah'ın blogunda gösterdiği gibi bir önceki 3lü trabzanın tepe ilmeğine batın, tekrar 3 tane 3lü trabzan, bir tane 2li trabzan,2 zincir, bir sık iğne...Tüm yapraklaır bu şekilde doldurduktan sonra, orta yapraklara geçeceğiz
6. sıra:Bu sıradaki yaprakları göbeğin son sırasındaki sık iğnelerin tepelerine yapıyoruz. Bunun için "2 zincir çekin, sonraki sık iğnenin tepesine 2 tane 2li trabzan yapın, 1 zincir çekip bir önceki trabzanın tepe ilmeğine batın (Dinah'ın 3lü trabzan için gösterdiği gibi), bir sonraki sık iğnenin tepesine 2 tane 2li trabzan yapın, 2 zincir çekin sonrkai sık iğneye batın", işaretin arasını 8 yaprak olacak şekilde tekrar edin. 

Bu arada size anlatırken yaptığım bir hatayı farkettim :P . O hata yüzünden benim iç kısımdaki yapraklar 6 da kalmış :)). Neyse bir dahakine size anlattığım gibi örerim .

Veee son çiçeğimiz de bitti!

En kısa zamanda bu çiçeklerle yapılmış harika bir proje eklemeyi düşünüyorum...Şimdilik çiçeklere bir ara :)




29 Nisan, 2013

Nisan Çiçekleri-29

Çoook heyecanlıyım! En uzun soluklu projemin sondan bir önceki günündeyim!!! 

Yok valla yazamıyorum, aklıma gelmiyor bir şeyler. Ben hemen geçeyim çiçeğime :))



Bu bir gül :)) Pek benzetemeyebilrisiniz, ama vallahi bir gül :) Bana değişik geldi yapılışı sizinle paylaşmak istedim.

Bu arada bu proje sırasında bir çok farklı gül yapılışı buldum, fırsat buldukça onları da sizlerle paylaşmayı düşünüyorum.

Bu gülümüz netten değil ama, geçen gün Anchor Butik dergisi almıştım orada gördüm. Dediğim gibi yapılışı farklı geldi paylaşmak istedim. Farkı bu gülün yaprakları dıştan içe doğru yapılıyor, en son yapacağınız kat gülün en içteki yaprakları olacak.

Bu gül için 10 zincir çekip bir halka oluşturun. 
1. sıra: Halkanın içine aralarına 6 zincir çekerek 6 tane 2li trabzan yapın. Toplam 6 yaprak için 6 boşluk oluşturmuş oldunuz. 
2. sıra: Her bir boşluğa, bir sık iğne, 1 tane yarım 2li trabzan, 2 tane 2li trabzan, 5 tane 3lü trabzan ( tığın başını 2 defa dola, 3 seferde çık), 2 tane 2li trabzan, 1 tane yarım 2li trabzan, 1 sık iğne yapın. 
3. sıra: Sonraki sıraların boşluklarını bir önceki sıranın trabzan ayaklarını ( ilk yaptığınız boşluklar için kullandığınız)  kullanarak yine 6 zincir çekerek yapın. Burada dikkat etmeniz gereken şey her katta boşluk sayısını bir azaltacak olmanız. Yani önce 6 yaprak, sonra 5, sonra 4 yaprak olacak. Eksiltme yerlerini her sırada değiştirin. Boşluklara çiçek yaprağı için hep aynı şekilde doldurma yapılacak.

Gülün kat sayısı artırara daha büyük güller elde edebilrisiniz. Bunun için sırasıyla, 6 yaprak, 6 yaprak, 5 yaprak, 4 yaprak, 3 yaprak şeklinde çalışın.

Veee son  bir çiçeğimiz kaldı!!!!

28 Nisan, 2013

Nisan Çiçekleri-28

En uzuk soluklu projemde son 3 günün çiçeklerindeyiz. Projem bitince kendimi oldukça boşlukta hissedeceğim. Çiçek modeli bulmak için nette gezmek, bulduğum modelleri denemek harika bir şey. 

Size bugün değişik bir çiçek anlatacağım. Resme bakınca eminim "nesi değişik ki bunun, aşağı ukarı diğerlerine benziyor " diye düşünmüşsünüzdür. Evet bu çiçek de tipik 5-6 yapraklı katlı çiçeklerden biri. Ama bir farkı var. Bu çiçek modeli Japon dergilerinin birinden, sizinle şemasını paylaşacağım, şema üzerinden anlatacağım. Umarım anlatmayı başabilirim.

Hemen başlayayım:




Şema sayfasını bilgisayarınıza indirip büyüterek bakın, buradaki 94 numaralı şema bizim çiçeğe ait.

Her zamanki gibi 6 zincir çekerek başlıyoruz ve bir halka yapıyoruz.
1. sıra: 1 zincir çekin aynı yere bir sık iğne yapın,4 zincir çekip bir sonraki zincire bir sık iğne yapın, 4 zincir çekin bir sonrkai zincire bir sık iğne yapın, bu şekilde 6 yaprağı oluşturun. 
2. sıra: Birinci sırada 6. yaprağın 4 zincirinden sonra ilk baştaki sık iğne ile birlşetirmeyin, yine halkanın içine batın, sırayı kapatmadan, 4 zincir çekin ve bir önceki sırada yaprığınız 4 zincir boşluğunun içinden halkaya bir 2li trabzan yaparak batın. Arkasında yeni 4 er zincirlik yaprak boşlukalrı oluşturuyoruz. 4 zincir çekin ve her 4 zincirden sonra bir önceki sıranın yaprak boşluklarının arasından halkaya 2li trabzan yapın, bu şekilde yine toplam 6 yaprak oluşturuyoruz.
3. sıra: Yine sıra sonuna geldiğinizde sırayı kapatmıyoruz, devam ediyoruz, 4 zincir çekiyoruz, bu sefer ilk yaprak boşluklarının sık iğnelerinin tepelerine 2li trabzan yaparak oluşturuyoruz 3. sıra yaprak boşluklarımızı.Bu şekilde toplam 7 yaprak boşluğu oluşuyor. Son yaprak boşluğundan sonra 5 zincir çekip ilk sıra başındaki ilk yaprak boşluğunun ortasına sabitliyoruz. 




Bu çiçek farklı demiştim ya, işte birinci farkı yaprak boşluklarının oluşturulması.Sıra sonlarında kapatma yapmadan devam eden yapraklar oluşturuluyor. Diğer bir farkı ise diğer çiçeklerde bir yaprak zincirleri hazırlanır, içi doldurulur sonra diğer katmana geçilir, bunda ise önce tüm yaprak zincirleri hazırlanıyor, en son zincirleirn içleri doluyor. 
Şimdi yaprak boşluklarımızı doldurmaya geldi sıra:İpimizi en içteki yaprak boşluklarına bağlıyoruz. sırasıyla 6 yaprka boşluğunun içine, bir sık iğne 2 zincir, bir 2li trabzan, bir zincir bir 2li trabzan, bir zincir, bir 2li trabzan, 2 zincir bir sık iğne yapıyoruz.
7. boşluktan itibaren, yukarıdaki şekidle doldurmaya devam ediyoruz ama 2li trabzan sayımız burara 4 e çıkıyor.Bu şekilde 7 yaprak boşluğunu dolduruyoruz.
13. boşluk da bitti, sıra geldi son 7 boşluğa. Bunların 6 tanesini sık iğne, 2 zincir, 2li trabzan, bir zincir, 2li trabzan, bir zincir, 2li trabzan bir zincir, 2 li trabzan bir zincir, 2li trabzan , 2 zincir bir sık iğne (5 tane 2li trabzan oldu bu yapraklarda) şeklinde dolduruyoruz.
Sonda bir yaprak boşluğumuz kaldı, bunun içine aynı şekilde doldurma yapıyoruz, ama trabzan sayımzı 6 olacak. Ve çiçeğimizin yaprakları bitti. Son bir işimiz var, o da son 7 yaprağın zincir boşlukalarına (aralardaki birer zincirlere ) ve kenardaki 2 zincirin içine birer sık ipne yaparak son 7 yaprağı kontürlemek.

Ben yapmadım, yünüm kalındı çok kaba durdu, sizler ince bir iplikle çalışırsnaız mutlaka yapın.

Geriye kaldı son 2 çiçek !!

27 Nisan, 2013

Nisan Çiçekleri-27

Bugün size gül goncası nasıl yapılır onu anlatacağım. Harika bir anlatım buldum, en azındna benim çok hoşuma gitti. Burdaki goncalar bir şapkada kullanılmış, ama broş olarak da kullanılabileceğini düşünüyorum.

Modelin orjinaline buradan ulaşabilirsiniz.My Little CityGirl sitesini ziyaret ettiğinizde free patterns bölümüne mutlaka bakın. Hoşunuza gidebilecek başka modeller de bulabilirsiniz.



Gül goncaları için 76 zincir çekiyoruz. Tığımızdan sonraki 5. zincire bir tane 2li trabzan yapıyoruz. Sonraki her zincire birer tane 2li trabzan yaparak tüm zincirleri bitiriyoruz. Bir zincir çekip geri dönüyoruz, ilk ilmeğin tepesine bir sık iğne yapıyoruz. 2 ilmek atlıyoruz, 3. ilmeğin tepesine 8 tane 2li trabzan yapıyoruz. 2 ilmek atlıyoruz, 3. ilmeğin tepesine bir sık iğne yapıyoruz, 2 ilmek atlıyoruz, 3.ilmeğin tepesine 8 tane 2li trabzan yapıyoruz, 2 ilmek atlayıp 3. ilmeğin tepesine bir sık iğne yapıyoruz. Yine 2 ilmek atlıyoruz, 3. ilmeğe sık iğne, 2 ilme atla, 3. ilmeğe 8 tane 2li trabzan yapıyoruz. Son kez 2 ilmek atlayıp 3. ilmeğe bir sık iğne yapıyoruz. Şimdi 3 ilmek atlıyoruz, 4. ilmeğin tepesine 12 tane  3lü trabzan (tığın başını 2 defa dola, 3 te çık) yapıyoruz, bu sefer 3 ilmek atlayıp 4. ilmeklerin tepesine önce bir sık iğne sonra 12 tane 3lü trabzan yaparka devam ediyoruz. Toplam 3 defa 12 tane 3lü trabzan yapıyoruz. Sonuncusunda sonra yine 3 ilmek atlayıp 4. ilmeğin tepesine bir sık iğne yapıyoruz ve 4 ilmek atlayıp 5. ilmeğin tepesine 15 tane 3lü trabzan yapıyoruz. Bu kez, 4 ilmek atlayıp 5. ilmeklere sık iğne sonra 15 tane 3lü trabzan yaparak sırayı bitiriyoruz. Goncamızı oluşturmak için, 8 trabzanın olduğu uçtan başlayarak içe doğru sarıyoruz, en son alt kısmından katları sabitliyoruz.


Ben renkli görünsün diye 3 tane bu şekilde gonca hazırladım. normalde bunlar bir yuvarlak parça örülüp üzerine sabitleniyor, ama ben onu örmedim, açıklamadaki yaprağı örerek hareketlendirdim arajmanımı. 
Yaprağa gelince 16 zincir çekin, baştan 2.zincire bir sık iğne yapın, sonraki 2 zincire birer yarım 2li trabzan, sonraki 3 zincire birer 2li trabzan, sonraki 3 zincire birer 3lü trabzan, sonraki 3 zincire birer 2li trabzan, sonraki 2 zincir ebirer yarım 2li trabzan, sonraki zincire 3 tane sık iğe yapın.Diğer tarafa geçin ve diğer taraf gibi örün. Sıranın sonuna geldiğinzide geri dönmeden bir zincir çekip 15 ilmeğin tepesine birer tane boş ilmek (tığın başını dolamadan bir seferde çıkın)  yapın, 3 sık iğnenin ortasındaki sık iğnenin tepesine geldiğinizde boş ilmek, 3 zincir aynı yere boş ilmek yapın. Diğer tarada geçin boş ilmek yapmaya devam edin, sonunda ipinizi sabitleyip koparın.

Eveeet sanırım son 3 güne giriyoruz...Haydi hayırlısı :))

26 Nisan, 2013

Nisan Çiçekleri-26

Bugün iki çiçeğimiz var, minik çiçekler, ama bence çok etkililer :)
İlk çiçeğimiz minik bir gelincik, saç bandına yapılmış, bence güzle bir fikir.



 


Gelinciğin anlatımını burada bulabilirsiniz.
 
Koyu rengimizle 3 zincir çekiyoruz, bir halka yapıyoruz. Halkanın içine 6 tane sık iğne yapıyoruz.Sonraki sırada yaprak rengimize geçiyoruz, 3 zincir çekiyoruz, sonraki ilmeğe 4 tane 2li trabzan yapıyoruz.3 zincir çekiyoruz, sonraki ilmeğe batıyoruz, bu ilmeğe 4 tane 2li trabzan yapıyoruz. Bu şekilde toplam 6 yaprak yapıyoruz. Ve gelinciğimiz bitti!




Bu minik çiçeğimiz ise pek bir cici, modelin sahibi bu çiçeği toka olarak kullanmış, çok da iyi olmuş.Ravelry'den ulaşabilrisniz bu modele.

5 zincir çekerek başlıyoruz bu çiçeğe ve bir halka yapıyoruz.
Sonraki sırada bir zincir çekip halkanın içine 10 tane sık iğne yapıyoruz.
Sonraki sırada bir zincir çekin, bir yarım 2li trabzan, 3 tane 2li trabzan, bir yarım 2li trabzan yapın, sonraki ilmeğe bir sık iğne yapın, bu şekilde toplam 5 yaprak olacak şekilde sıra sonuna kadar örmeye devam edin.
Bu sırada dış yaprakların yerlerini oluşturacağız. Bunun için, 3 zincir çekip bir önceki sıradaki sık iğnenin arkasına batarak yaprak boşluklarını oluşturun. 5 yaprak oluncaya kadar 3 zincir çekip sık iğneye sabitleyin.

Şimdi renk değiştiriyoruz, koyu rengimize geçiyoruz.İlk olarak önceli yaprakların arasındaki sık iğneye, bir önceki sıradakine bir tane sık iğne yaparak başlıyoruz. Yaprak boşluğuna, bir yarım 2li trabzan, 5 tane 2li trabzan, bir yarım 2li trabzan yapıyoruz.Yine araya geldiğimzide bir önceki sık iğnenin dibine batarak bir sık iğne yapıyoruz. Bu şekilde 5 yaprağı da tamamlıyoruz.

Veee son 4 gün , 4 çiçek !!

25 Nisan, 2013

Nisan Çiçekleri-25

Bu çiçeğimizin adı "cute as a button" -" düğme gibi sevimli", kesinlikle adını hak ediyor bence :)

Crochet Crowd sitesinde hem anlatımı hem de güzel bir videosu var...Buyrun bakalım nasıl yapılıyormuş bu çiçek:


 

4 zincir çekin ve halka oluşturun.
1. sıra: 3 zincir çekin, 11 tane 2li trabzan yapın halkanın içine. 
2. sıra: 2 zincir çekin, bir sonraki trabzanın tepesine 4 tane 2li trabzan yapın, 2 zincir çekin sonraki ilmeğe bir sık iğne yapın. Bu şekilde 6 yaprak yapın.
İpinizi kapatın ve yeni rengi bağlayın.
Bu sırada 2 zincirin içine bir tane sık iğne yapın, her trabzanın tepesine birer sık iğne yapın, tekrar 2 zincirin tepesine bir sık iğne yapın, sonra bir sık iğneyi, aradaki sık iğneleirne trafındna döndürerek yapın (burada videoyu mutlaka izleyin). Bu şekilde tüm yaprakları tamamlayın.

Bir çiçek daha bitti kaldı 5 çiçek!

24 Nisan, 2013

Nisan Çiçekleri-24

Bu çiçeğe ben bayıldım, biraz işi çok, renk renk olduğu için devamlı ip değiştiriyorsunuz felan ama o kadar renkli ki, insanın yaptıkça yapası geliyor.

Yine süper bir anlatım, adım adım resimlenmiş, bense sadece size çevirisini yapıyorum.




4 zincir çekin, bir halka oluşturun.
1. sıra: 3 zincir çekin, halkanın içine 11 tane 2li trabzan yapın.
2. sıra:Yeni  bir renge geçin, 2 zincir çekin, alt sıranın 2 trabzanı arasına bir sık iğne yapın,bu sırada sık iğneler trabzanların tepesine değil, 2 trabzanın arasına yapılacak. Her bir  sık iğne arasına bir zincir çekilecek.
3. sıra: Yeni bir renge geçin, 4 zincir çekin, yandaki sık iğnenin tepesine 4 tane 3lü trabzan yapın (tığa 2 defa ip dolayın, 3 defa da çıkın), 4 zincir çekin bir sonraki sık iğnenin tepeisne batın. 4 zincir çekin bir sonraki sık iğnenin tepesine 4 tane 3lü trabzan yapın, 4 zincir eçkin bir sonraki sık iğnenin tepesine batın. bu şekilde, 6 yaprak yapın.
4. sıra:Ellebel'in sitesindeki resimlerden birincisine bakın, 1 sık iğne yapın, ama çok sıkı bir sık iğne olmasın. 4 zincirin üzerine 3 tane sık iğne yapın, 3lü trabzanların üzerine birer tane sık iğne yapın, yine 4 zincir üzerine 3 tane sık iğne yapın ve yine araya sık olmayan bir sık iğne yapın araya. Bu şekilde tüm yaprakları tamamlayın.
5. sıra:Yeni bir renge geçin, ve çiçeğin tam ortasına zincir işi yapın.

Ve bir çiçeğimiz daha bitti...geriye kaldı 6 gün 6 çiçek!

23 Nisan, 2013

Nisan Çiçekleri-23

Bu çiçeği farklı şekillerde kullandıklarını görmüştüma ma denemeye cesaret edememiştim zira bana zor gelmişti yapılışı. En azından görünüşte bir zorluk vardı.Ama yapmaya karar verip de tığı elime alınca, aslın da hem çok kolay olduğunu hem de teknik olarak çok zevkli olduğunu gördüm. 

Açıklama için yine bir adresimiz var, çevirisi içinse burda kalın.

Adresimiz My Crochet blogu, mutlaka ziyaret edilsin, resimlerden faydalanılsın :)





6 zincir çekerek başlıyoruz, halka yapıyoruz.
Halkanın içine 3 6 zincir çekip bir 2li trabzan yapıyoruz, aralarda 3 zincir çekerek toplam 8 tane boşluk olacak şekilde trabzanlarımızı yapmaya devam ediyoruz.Başa geldiğimizde sık iğne ile yine halkayı kapatıyoruz. 3 zincir çekip  ikinci trabzanın tepesine sık iğne batıyoruz. Burada bir çiçek yaprağı boşluğu oluşturuyoruz. Bu boşluğa 3 zincir çekip geri dönüp 8 tane 2li trabzan yapıyoruz. Sonra halkanın içine yaptığımız 2li trabzanın bacağına (onu da bir boşluk olarak kabul edip) 8 tane daha 2li trabzan yapıyoruz.  Toplam 16 tane 2li trabzan olacak. Bitince sık iğne ile geri döndüğümüz noktaya gelip sık iğne ile birleştiriyoruz. Bu şekilde önce çiçek yaprakları için boşluk oluşturuyoruz, sonra geri dönüp içini dolduruyoruz, alttkai trabzanın bacağına devam edip ilk başa gelip sık iğne ile birleştiriyoruz. Lütfen resimlerden takip edin, anlatımım çok daha berrak olacaktır sizin için.

8 yaprak çiçek yapıp çiçeğimizi bitiyoruz. 

Geri sayım devam ediyor, kaldı 7 :)

22 Nisan, 2013

Nisan Çiçekleri-22

Bugün yine bir menekşemiz var. Ben çok sevdim bu menekşeleri :))


 Bu menekşeyi Crochet Geek isimli bir blogda buldum. Açıklamasının yanısıra bir de video çekip anlatmışlar nasıl yapıldığını. Ben sizler için çevireceğim anlatımı, ama mutlaka videodan da takip edin.


 Bu menekşemiz için sarı renkle 7 zincir çekip halka yapıyoruz.

 1. sıra: 2 zincir çekin, 4 tane 2li trabzan yapın, 2 zincir çekin sık iğne yapın. Bu şekilde 5 yaprak boşluğu oluşturacak şekilde tekrar edin
2. sıra: Açık mavi rengi bağlayın, 2 zincir çekin, aynı yere 2 tane  2li trabzan yapın, sonraki her bir ilmeğin tepesine 2şer 2li trabzan yapın,burada yapmanız gereken bir şey var, ilk dört 2li trabzanı tamamladıktan sonra bir tane 2li trabzan yapıyorsunuz ve en alta halkanın içine batıyorsunuz, sonra ilmeklerin tepesine 2li trabzan yapmaya devam ediyorsunuz. Her bir yaprak da 8 tane 2li trabzan, bir tane da tam ortada halkanın içine batılmış 2li trabzan olacak. İlk yapraktaki trabzanlar bitince, 3 zincir çekin, bir alttaki sık iğnenin tepesine bir sık iğne yapın. Bu şekilde tüm yaprakları tamamlayın. 5 yaprak her bir yaprakda 8 tane 2li trabzan, bir tane halka içine batılmış 2li trabzan olacak.
3. sıra:Şimdi koyu maviye geçin, bu sırada her bir ilmeğin tepesine 2şer tane yarım 2li trabzan, 3 zincir, halkanın içine bir sık iğne, 3 zincir olacak şekilde 3 yaprak örüyorsunuz. 4. ve 5. yapraklar da ise, aynı şeyleri tekrar ediyorsunuz ama yarım 2li trabzan yerine 3lü trabzan yapıyorsunuz. Bu şekilde tüm yapraklar tamamlanmış oluyor.
Bir günümüz ve bir çiçeğimiz daha bitti, geriye kaldı 8 :))

21 Nisan, 2013

Nisan Çiçekleri-21

Ayın 21 oldu, geri sayıma başladık. Son 10 çiçeği anlatacağım sizlere. Umarım anlattığım çiçekler hoşunuza gidiyordur.

Bugün sizler için bir menekşe modeli seçtim. İnternette araştırma yaparsanız bir çok menekşe modeliyle karşılaşırsınız, ben yapılması kolay, görünüşü hoş olanlardan bir kaç modeli sizler için seçtim ve sırasıyla anlatmayı düşünüyorum. 
Haydi başlayalım!

Bildiğiniz gibi ben elimdeki iplerle örüyorum o yüzden renkler pek ahenkli olmadı benim menekşemde, sizler çok daha uygun renklerle örebilirsiniz.



 Sarı renk ile 2 zincir çekerek başlıyoruz. 
1. sıra: Tığdan sonraki 2 zincire 5 tane sık iğne yapıyoruz ve halka oluşturuyoruz.

2. sıra: Açık mavi rengi bağlıyoruz, bir zincir çekip aynı yere 2 sık iğne yapıyoruz. 6 zincir çekiyoruz, sonraki ilmeğe  iki sık iğne yapıyoruz. 6 zincir, sonraki ilmeğe 2 sık iğne şeklinde 5 yaprak boşluğu olacka şekilde sırayı bitiriyoruz.Açık mavi ipi koparmadan koyu maviyi bağlıyoruz.

3. sıra: Burada size küçük bir tavsiyem var, açık mavi iple daha sonra devam edeceğiz, o yüzden açık mavi ipin kaldığı yerdne sonraki 4. yaprağa bağlarsanız koyu mavi ipi ve yaprakları oradan örmeye başlarsanız, daha sonra size çok büyük kolaylık sağlayacaktır.Koyu mavi iple, yaprak boşluklarının ilkine, bir sık iğne, bir yarım 2li trabzan, bir trabzan, bir zincir [ bir 3lü trabzan (tığın başını 2 defa dola 3 te çık), 1 zincir ] büyük parantezin için 10 defa tekrala, bir 2li trabzan, 1 yarım 2li trabzan, bir sık iğne yapın. Sonra diğer boşluğa geçin aynısı burada da tekrarlayın. Sonraki boşluğa geldiğinizde açık mavi ipi alın ve bu boşluğa ve bundna sonraki diğer 2 boşluğa, bir sık iğne, bir yaırm 2li trabzan, 8 tane 2li trabzan, bir yarım 2li trabzan, bir sık iğne yapın.Böylece 2 tane büyük yaprak, 3 tane küçük yaprak yapmış olacaksınız.Şimdi koyu mavi ipinizi koparın ve açık mavi ile devam edelim

4. sıra:Bu sırada açık mavi iple koyu mavi yaprakların üzerindne geçeceğiz. Bunun için, her bir ilmeğin tepesine ve birer zincir boşluklaırna sık iğne yapıyoruz. İki yaprağı da tamamladıktan sonra, ipimizi koparabiliriz.Menekşemiz hazır. 




Herkese kolay gelsin!






20 Nisan, 2013

Nisan Çiçekleri-20

Bugün size kıpkırmızı bir gelincik yapayım dedim. Biraz dolandım nette, hoşuma giden bir gelincik tarifi buldum. Buldum ama Fransızca anlatılmış :( Örgü terimelri olunca Google çeviriye pek güvenilmiyor, ben de Fransızca örgü terimlerini bulup kendim çevirmeye çalıştım. İnşallah bir hata yoktur. Bulduğum blogun adresini vereceğim, Fransızca bilenler oradan sağlıklı bri şekilde yararlanabilirler.

Gelinciğin orijinali burada, ben ise aşağıdaki şekilde yaptım.

Göbek rengimiz aslında siyah olmalıydı, ama elimde bu ipin siyahı yoktu ben de bu renkle yaptım.

5 zincir atarak başlıyoruz.
1. sıra: Halkanın içine 10 tane sık iğne yapıyoruz. 
2. sıra: 1 sık iğne- 3 zincir- bir sık iğne yaparak toplam 5 yaprak için zincir çekiyoruz.
3. sıra:Her zincirin içine 1 sık iğne, 2 zincir, 1 yarım 2li trabzan, bir 2li trabzan, bir yarım 2li trabzan, 2 zincir bir sık iğen yapıyoruz.
4. sıra: Kırmızı ipe geçiyoruz, 1 sık iğne, 1 zincir, önceki sıradaki trabzanların tepesine 2şer 2li trabzan, 1 zincir, 1 sık iğne, bunu 5 defa tekrarlıyoruz.
5. sıra: (1 sık iğne, 1 yarım 2li trabzan 1 zincir boşluğuna, herbir trabzanın tepesine 2 şer 2li trabzan, 1 yarım 2li trabzan bir zincir boşluğuna) bunu 5 defa tekrarlıyoruz.
6. sıra:Tüm trabzanların tepesine sık iğne yapıyoruz.
7. sıra: Bu sırada İngilizce crab stitch denilen, benim türkçeye yengeç ilmeği diye çevirdiğim ters sık iğne yapıyoruz her bir ilmeğe ve gelinciğimizi bitiriyoruz. 

Yengeç ilmeğini buradan bakarak yapabilirsiniz.

Gelinciğimiz bu kadar, umarım size de güzle ve yapması kolay gelmiştir.

19 Nisan, 2013

Nisan Çiçekleri-19

Yine Attic24'ten cici bir çiçek modelini paylaşmak istiyorum sizlerle.Lafı uzatmıyorum hemen yapılışına geçiyorum.

Adım adım anlatımı Attic24'te, çevirisi burada.




İlk rengimizle 4 zincir atarak başlayın, halka yapın.
1. sıra: 2 zincir çekin ve halkanın içine 6 tane sık iğne yapın.Toplam 7 sık iğneniz olacak.
2. sıra: 2 zincir çekin aynı yere bir sık iğne yapın. Sonraki her bir sık iğnenin tepesine 2şer sık iğne yapın. Toplam 14 sık iğneniz olacak.
İlk katı yapmak üzere 2. rengimize geçiyoruz.İpinizi herhangi bir ilmeğe bağlayın, sonraki ilmeğe 4 tane 2li trabzan yapın, sonrkai ilmeğe bir sık iğne yapın. İlk yaprağınız tamamlanmış oldu. "Sonraki ilmeğe 4 tane 2li trabzan yapın, sonrak ilmeğe bir sık iğne yapın" bu şekilde toplam 7 yaprağı tamamlayın.
2. katı yapmak için 3. rengimize geçin. Bu katı oluştururken önce zincir çekeceğiz, sonra zincirlerin içini dolduracağız. Zincirlerimizi bir önceki katmandaki trabzanların arkasına çekiyoruz, ortadaki iki ilmeğin arkasından Attic24'ün gösterdiği gibi iki ilmek alıp sık iğne yapıyoruz. 3 zincir çekiyoruz, bir sonrkai yaprağın arkasına geçiyoruz. Bu şekilde toplam 7 zincir yapıyoruz.
Şimdi bu zincirlerin içini dolduracağız.Bu zincirlerin herbirinin içine 6 tane 2li trabzna bir tane sık iğne yapacağız. Bu şekilde 2. katın yapraklarını da oluşturmuş olacağız.
Gelelim son katın yapraklarına, aslında burada bir önceki katta yaptıklarımızın aynısını yapıyoruz. 4. rengimizi bağlıyoruz, yine yaprakların arkasından zincir çekiyoruz önce, bu sefer 4 er zincir çekiyoruz.
Sonra her bir zincirin içine, 7 tane 2li trabzan, bir sık iğne yaparak yaprakları tamamlıyoruz. 
Ve son olarak kontur çizgimizi çekeceğiz. Bunun için son rengimize geçiyoruz.İlmeklerin arka boşluğuna (lütfen resimde gösterilen yere dikkat edin) batarak her bir ilmeğin tepesine bir sık iğne yapıyoruz. Yaprakların ortasına geldiğimizde ise zinciri battığımız ilmeklerin tam ortasına batarak ilmeğimizi uzatmış olarak sık iğne yapıyoruz. Bu şekidle tüm yapraklaırn etrafını dolanıyoruz. Ve çiçeğimiz bitti.

Attic24 bu çiçekle birlikte çok cici bir yaprak açıklaması yapmış Ben pek beğendim, bir tane yaptım ve sizlere de açıklayayım dedim.

Yaprak için 1. renkle 10 zincir çekerek başlıyoruz, 2. zincire sık iğne yaparak devam edip toplam 9 adet sık iğne yapıyoruz zincirin üstüne. Sonra 2. renge geçiyoruz ve önce bir sık iğne, sonra bir 2li trabzan sonraki 4 ilmeğe birer tane  3lü trabzan (bu bildiğimiz 3lü trabzan değil, burada tığın başını 2 defa doluyoruz, ve 2şer 2şer 3 defada çıkıyoruz) , bir 2li trabzan, bir yarım 2li trabzan,bir sık iğne yapıp ilk tarafı bitiriyoruz. Şimdi burada ufak bir uç kısım yapacağız, bunun için yaprağın uç kısmına bir 2li trabzan yapın, 2 zincir çekin, 2. zincire bir sık iğne yapın, uç kısma yien bri 2li trabzan yapın. Yaprağın diğer tarafına geçin, bir sık iğne, bir yarım 2li trabzan, bir 2li trabzan, 4 tane 3lü trabzan, bir 2li trabzan, bir sık iğne ve aynı yere bir de boş ilmek (tığın başını dolamadan batın, bir defa da çıkın) yapın. Yaprağımız da bitti.

Yapacak herkese kolay gelsin !

18 Nisan, 2013

Nisan Çiçekleri-18

Dün yazımda sizlere Attic24'den bahsetmiştim, anlattığı çiçek modellerinden yararlandığımdan. Hazır bahsetmişken oradan yararlanarak yaptığım çiçekleri arka arkaya sizlere anlatayım istedim.
Attic24'ten sizlere güzel bir nergis geliyor şimdi de :))

 Anlatımı için buraya mutlaka bakın.Adım adım resimlerle anlatılmış çiçeğimizin yapılışı.

 

4 ilmek atarak başlıyoruz, ama bu sefer başlngıç ipimizi yaklaşık 20 cm kadar bırakıp sonr azincir atın, sık iğne ile birleştirin halka yapın.
1. sıra:2 zincir çekin bu bir sık iğne sayılacak, halkanın içine 11 tane daha sık iğne yapın.
2. sıra:İlk ilmeğe sık iğne yapın ve 6 zincir çekin, tığdan sonraki 2. zincire bir sık iğne yapın,  sonra sırası ile zincirin üzerine, bir yarım 2li trabzan, bir yarım 2li trabzan, 2li trabzan, 2li trabzan yapın.Halkanın içindeki bir ilmeği atlayıp sonraki ilmeğe sık iğne yapın. yaprağınız halkaya bağlanmış oldu.Sonra yien 6 zincir çekip bir önceki zincire yaptıklarımızı aynen yapın, yine bir ilmke atlayıp sık iğne ile yaprağı halkaya bağlayın. Bu şekilde 6 yaprağı tamamlayın.
3. sıra: Aynı renk iplikle devam ediyoruz. Bu sırada yapraklarımızı dolgunlaştırmak için üzerlerinden gideceğiz.Bunun için her bir ilmeğin üzerine bir sık iğne yapacağız. bir tarafta 5 sık iğne yapıp, en tepeye geleceğiz, buraya aynı noktaya 2 sık iğne yapacağız sonra diğer tarafa geçip 5 sık iğne daha yapıp yaprağı bitireceğiz.
Tüm yaprakları bitirince yaklaşık 20 cm lik bir ip bırakarak ipinizi sabitleyin ve koparın.
Şimdi ortadaki kısma geçiyoruz.
4. sıra: Burada yaprakları oluştururken zincir çektiğimiz sırada bir ilmek atladığımız ilmeklerle çalışacağız. Bu ilmekler yaprakların dibinde, yaprakları biraz geri iterseniz rahatlıkla çalışırsınız. İlk ilmeğe koyu renkli ipimizi bağlayarak başlıyoruz, 2 zincir çekiyoruz aynı yere bir sık iğne yapıyoruz. Sonrkai atladığımız ilmeğe geçip aynı yere 2 sık iğne yapıyoruz. Bu şekild etüm atladığımız sık iğnelere 2şer sık iğne yaparak sırayı bitiriyoruz.
Bir sıra daha sık iğne yapıyoruz. Ve son olarak uçlardaki fırfırlı efekti vereiblmek için her bir sık iğnenin içine sık iğne-1 zincir-sık iğne yapıp sırayı bitiriyoruz. Böylece nergisin borusu da birmiş oluyor. İpinizi sabitleyip koparın.
Şimdi gelelim uzun uzun bıraktığımız iplere. Bu ipleri bir iğneye geçirin, çiçeğin ortasından arkadan öne geçirin sonra uzunca bırakarak tekrar arkaya geçirin ve sabitleyip kesin. Şimdi ön tarafta uzun kalan ipleri ortadan kesin 4 ayrı ip olarak bırakın (Eğer Attic24 ten takip ederseniz, resimlerden ne anlatmak istediğimi daha net takip edersiniz).
Nergisimiz tamam. 



Attic24 bir de minik bir yaprak açıklaması yapmış, benim yaprağım pek güzel olmadı, umarım sizinkiler güzel olur.

Yaprak için; 11 zincir atın, tığdan sonraki 2 zincire bir sık iğne yapın.Tüm zincir boyunca her bir zincir ebir sık iğne yapın, toplam 10 sık iğneniz olacak.Sıra sonunda 2 zincr çekin ve tığdan sonraki 2. zincire bir sık iğne yapın, diğer taraftan devam ederek (sık iğnelerin üstünden değil), yine her bir ilmeğe bir sık iğne yapın.
Yaprağımız da bitti. 

Herkese kolay gelsin !

17 Nisan, 2013

Nisan Çiçekleri-17

Geri sayım başlamak üzere, çiçek projemiz yakında bitecek. Sonra biraz ara vereceğim, ve yeni projelerle tekrar geleceğim inşallah.

Bir çoğunuz bilir belki, Attic 24 isminde bir blog var, ben takipçisiyim. Bu çiçek projesinde kendisinden çok yararlandım, bir kaç çiçek modelini oradaki anlatımlara göre yaptım. Anlatımları harika, ama bir sorun var ki o da benden kaynaklanıyor, tığ işinde Amerikan ve İngiliz terimlerine alışık değilim.
"O ne demek ki ?" diyeceksiniz, hemen anlatayım. İngilizler ve Amerikalılar, tığ işi terimlerinde farklılık gösteriyor, birinin sık iğne değine diğeri 2li trabzan diyor, diğerinin 3lü trabzanına beriki yarım 3lü trabzan diyor vb. İşin komik yanı bunların kafamı karıştırması yetmiyormuş gibi bizim tığ işinde 2li ve 3lü trabzanlarla da pek bir fark ediyor burdaki trabzanlar ve en kötüsü biz 3-5 teknik varken bunlarda gani gani teknikler var.
Neyse ben Attic24'ün açıklamasından yararlandım ama kafam inanılmaz karıştı, sizlere elimden geldiğince anlatmaya çalışacağım.Attic24 'ün açıklamalarını buradan takip edebilirsiniz.


İlk rengimizle 4. zincir çekerek başlıyoruz, sık iğne ile birleştirip bir halka yapıyoruz.

1. sıra: 3 zincir çekin, halkanın içine 11 tane 2li trabzan yapın. 3 zincirin tepesine sık iğne ile bağlayıp sırayı tamamlayın.
2. sıra: Diğer rengimize geçin, sık iğne ile herhangi bir yerden başlayın, 4 zincir çekin, bir ilmek atlayıp sonraki ilmeğe sık iğne yapın. 3 zincir çekin, bir ilmek atlayın, sonraki ilmeğe sık iğne yapın, bu şekilde sıra sonuna kadar toplam  6 yaprka oalcka şekilde devam edin.
3. sıra: Bu sırada zincirlerin içine dolgu yapacağız ve yaprakları oluşturacağız.Bunun için her 3 zincirli boşluğa, bir sık iğne, bir yarım 2li trabzan, 3 tane 2li trabzan, bir yarım 2li trabzan, bir sık iğne yapın. Yaprakları tamamlayınca ipinizi koparın yeni renge geçeceğiz.
 4. sıra:Bu sırada yeni rengimizle, atladığımız ilmeklere batarak yapacağız yaprakları.  Her bir ilmeğe, bir sık iğne, bir yarım 2li trabzan, bir 2li trabzan, bir yarım 2li trabzan, bir sık iğne yapın.Sırayla her bir atladığımız sık iğnenin içine yukarıdaki şekilde trabzanları yapın, altı yaprak tamamlanınca çiçeğimiz bitmiş olacak.
Umarım sizin çiçekleriniz benimkinde  daha güzel olur :)

16 Nisan, 2013

Nisan Çiçekleri-16

Herkese merhaba, ayın yarısını geçtim, çiçeklere devam.
Ben hergün yeni çiçek ekleyip baharın gelişine sevinirken Ankara'da hava yine kışa döndü :( Haftasonu güzeldi hava, dışarı çıktık. Ama dün akşam birden bozdu, yağmur başladı. Bugün nerdeyse tüm gün sağanak yağdı. Oldukça da serin hava, kombi en düşük de olsa da yanıyor.

Havalara inat biz çiçeklerimize devam edelim.


Bu çiçeğin yapılışını Pinterest'ten buldum. Bu arada Pinterest'i sıkı bir şekilde takip ediyorum, harika bir yer :) Neyse çiçeğin yapılışı anlatılmış ama sayılar felan yok, ben de resimlerden anladığım kadarıyla yaptım. Buyrun siz de benimle yapın.





Ben ilk önce 6 zincir çektim, içine 12 tane sık iğne yaptım. Sonraki sırada 3 zincir çekip bir ilmek atlayarak sonraki ilmeğe sık iğne ile batıp toplam 6 tane yaprak yeri yaptım.
Sonraki sırada bu 3 zincirin içine bir sık iğne 2 zincir, 5 tane 2li trabzan, 2 zincir bir sık iğne yaptım ve 6 yaprağı tamamladım. Sonra 2 renge geçtim. 2. renk ile, bir sık iğne, 2 zincir, bir önceki sırada atladığım sık iğnenin içine 4 tane 2li trabzan yaptım. 2 zincir çektim, bir sonraki ilmeğe (bir önceki sıranın 3 zinciri bağladığım sık iğneye) sık iğne yaptım.Bu şekilde toplam 6 yaprak ördüm.

Bu çiçeğin yanında bir de yaprağımız var, yaprak için 9 zincir çektim, tığdan 2. zincire bir sık iğne yaptım, sonra sırayla, 1 tane yarım 2li trabzan, 1 tane 2li trabzan, 4 tane 3lü trabzan, bir 2li trabzan, bir sık iğne yapıp zincirin diğer tarafına geçtim.Aynı şeyleri o taraf için de tekrarladım ve ilk sık iğneye sık iğne ile birleştirdim.

Çiçek pek bi cici oldu, resimdeki gibi renk renk yapıp bir yerlerde kullanmak gerek.

Yapacak herkese kolay gelsin !



15 Nisan, 2013

Nisan Çiçekleri-15

Bugün ayın 15i, ayın yarısı bitti. Geriye 15 çiçeğimiz kaldı.Umarım sonlara doğru sıkışmam hangi modeli yapsam diye.

Bugün sizinle çok cici bir modeli paylaşacağım. Bu model bana nergisleri hatırlattı, ben de açık sarı ve koyu sarıyla örerek nergis havası vermeye çalıştım.


Bu modelin şeması var, sizinle şemayı paylaşacağım ve sıra sıra anlatmaya çalışacağım şemayı.





Bu modelin başlangıcında da sihirli halkayı kullanacağız. Göbek rengimizle Sihirli halkanın içine 3 zincir çekip bir adet yarım 2li trabzan yapın. Bir zincir çekin bir tane daha yarım 2li trabzan yapın. Bir zincir, bir yarım 2li trabzan olacak şekilde toplam 5 tane yarım 2li trabzan yapın.




2. sırada; 2 zincir çekip herbir trabzanın arasındaki zincire bir tane, bir tane de yarım 2li trabzanların tepesine olmak üzere toplam 11 tane yarım 2li trabzan yapın. 3. sırada herbir trabzanın tepesine sık iğne-bir zincir- bir yarım 2li trabzan-sık iğne yapın. Çiçeğimizin göbeği bitti.

Gelelim yapraklarına. 2. rengimizi, ilk sıradaki yarım 2li trabzanların herhangi birinin arkasından sık iğne bağlayın, 5 zincir çekin sonraki yarım 2li trabzana bağlayın. Bu şekilde toplam 6 yaprak için 5 er zincir çekin.

Her bir yaprak için 5 zincirin içine, bir sık iğne, bir yarım 2li trabzan, 2 tane 2li trabzan, 2 tane 3lü trabzan yapın, 2 zincir çekin, 2 tane 3lü trabzan, 2 tane 2li trabzan, bir yarım 2li trabzan, bir sık iğne yapın. 6 yaprağı tamamladığınız da çiçeğimiz bitmiş olacak.

Kolay gelsin !

14 Nisan, 2013

Nisan Çiçekleri-14

Çiçekleri örmeye devam ediyorum, örecek çok modelim var daha...Eylül'ümün minik ayakkabı kutusunun içinde biriktiriyorum çiçekleri, arada geliyor boşaltıyor kutuyu, çiçekleri saçıyor etrafa :)) Onun için de eğlence oldu bu çiçekler.

Bugünkü çiçeğimiz biraz uğraştırabilir sizleri. 3lü trabzan dediğimiz ama bildiğimiz 3lü trabzandan biraz farklı bir trabzan kullanacağız burada.



Hemen anlatayım sizlere:

1. rengimizle sihirli halka yaparka başlıyoruz, halkanın içine 6 tane sık iğne yapıyoruz.
Bir sonraki sırada 2. renk ile her bir sık iğnenin tepesine 2 şer tane yarım 2li trabzan (2li trabzna yapackamış gibi ipi bir kez dolayıp 1 kerede çıkıyoruz) yapıyoruz, toplam 12 yarım 2li trabzanımız oluyor.
Son sırada 3. rengimize geçiyoruz. 5 zincir çekiyoruz, aynı yere 3 tane 3lü trabzan yapıyoruz. Sonraki ilmeğe 3 tane 3lü trabzan yapıyoruz, 5 zincir çekip trabzanların dibine batıyoruz. *Sonraki ilmeğe geçiyoruz sık iğne ile, 5 tane zincir çekip aynı yere 3 tane 3lü trabzan yapıyoruz. Sonraki ilmeğe atlıyoruz, 3 tane 3lü trabzan yapıyoruz, 5 zincir çekip dibine batıyoruz*. Sıra sonuna kadar işaretin arasını tekrar ediyoruz.


Peki bu 3lü trabzan nasıl yapılacak?? 3lü trabzanı yaparken tığımızın başını 2 defa doluyoruz, ilmeğe batıyoruz, 2şer 2şer 3 defada çıkıyoruz. Videosu burada, anlattığım videoyu izlediğinizde daha açık olacaktır.

13 Nisan, 2013

Nisan Çiçekleri-13

Bugün sizlere çok kolay iki çiçeğin yapılışını anlatacağım. Biliyorsunuz normalde hergüne bir çiçekti, ama bu çiçekler o kadar kolaylar ki ikisini birden anlatayım dedim.

1. Çiçeğimiz sarı göbekli olana; 6 zincir çekerek başlıyoruz.Sık iğne ile birleştirip halka yapıyoruz.
2. sırada bir zincir çekiyoruz, ve halkanın içine 11 tane sık iğne yapıyoruz. Toplam 12 sık ilmeğimiz oluyor.
3. sırada pembe renge geçiyoruz, 3 zincir çekip bir yandaki sık iğnenin tepesine 3 defa toplayarak bir fıstık yapıyoruz, 3 zincir çekip bir yandaki sık iğneye batıyoruz. tekrar 3 zincir çekiyoruz, bir sonraki sık iğnenin tepesine yine bir fıstık yapıyoruz. Tekrar 3 zincir çekiyoruz, bir yandaki sık iğnenin tepesine batıyoruz, ve bu şekilde sıra sonuna kadar 3 zincir, 1 fıstık, 3 zincir devame diyoruz. Toplam 6 yapraklı bir çiçeğimiz olacak.





2. çiçeğimizin yapılışını burada buldum.Rusça anlatılmış ben sizler için çeviriyorum.

5 zincir çekerek başlıyoruz, sık iğne ile kapatıp halka yapıyoruz. 
1. sıra: halkanın içine 3 zincri çekip 2 tane 2li trabzan yapıyoruz. Tekrar 3 zincir çekiyoruz halkaya batıyoruz. Tekrar 3 zincir çekip 2 tane 2li trabzan yapıyoruz, 3 zincir çekip halkaya batıyoruz. Bu şekilde toplam 5 yaprak oluncaya kadar örmeye devam ediyoruz.
2. sıra: Beyaz renge geçiyoruz. herhangi 2 yaprağa ipimizi sık iğne ile bağlayıp 2 zincir çekiyoruz. 2 tane 2li trabzanın tam ortasına (ilmeklerin tepesine değil arasına) batıyoruz. Tekrar 2 zincir çekiyoruz, 2 yaprağın arasına sık iğne ile batıyoruz. Bu şekilde sıra sonuna kadar devam ediyoruz.

Ve 2. çiçeğimiz de tamam :))

12 Nisan, 2013

Nisan Çiçekleri-12

bir Menekşe tarifiyle daha karşınızdayım. Yine elimdeki renklerle gerçeğe pek uymayan bir sonuç ortaya çıktı, yine de yapılmaya değer bir model, deneyin pek seveceksiniz.



Anlatımını Annoo's Crochet World' de adım adım takip edebilirsiniz. Tercümesini hemen yapıyorum.

Sihirli halka yaparak açık sarı renkle başlıyoruz bu modele, içine 5 tane yarım 2li trabzan yapıyoruz.
2. sıra: Trabzanların tepesine sadece öndeki ilmeği alarak 5 tane sık iğne yapıyoruz.
3. sıra: Turuncu ipi herhangi bri ilmeğin tepesine bağlayarak, 6 zincir çekip sonraki ilmeğin tepesine sık iğne ile batıyoruz. Bunu bir kez daha tekrar ediyoruz.Aynı şeyi bu sefer 4 zincir çekerek yapıyoruz. Bir kez 5 zincir ve son olarak 4 zincir çekerek tekrar ediyoruz. Son 4 zinciri ilk baştaki altı zincire sık iğne ile bağlıyoruz.
4. sıra: 6 zincirin içine bir tane yarım 2li trabzan, bir 2li trabzan, bir 3lü trabzan (1 zincir, bir 3lü trabzan) 9 defa, bir 2li trabzan, bir tane yarım 2li trabzan , bir sık iğne yapıyoruz. Sonraki 6 zincirin içine , bir sık iğne, bir tane yarım 2li trabzan, bir 2li trabzan, bir 3lü trabzan (1 zincir, bir 3lü trabzan) 9 defa, bir 2li trabzan, bir tane yarım 2li trabzan , bir sık iğne yapıyoruz.Turuncu ipimizi koparıp koyu sarı ipe geçiyoruz.
5. sıra:Sık iğne ile 4 zincir boşluğuna bağlıyoruz ipimizi, bir tane yarım 2li trabzan, 6 tane 2li trabzan, bir tane yarım 2 li trabzan, bir sık iğne yapıyoruz. 5 zincir boşluğuna geçiyoruz,  bir sık iğne, bir tane yarım 2li trabzan, 7 tane 2li trabzan, bir tane yarım 2 li trabzan, bir sık iğne yapıyoruz.4 zincri boşluğuna geçiyoruz, bir sık iğne, bir tane yarım 2li trabzan, 6 tane 2li trabzan, bir tane yarım 2 li trabzan, bir sık iğne yapıyoruz.

İpinizi koparabilrisiniz, menekşemiz bitti :))

11 Nisan, 2013

Nisan Çiçekleri-11

Nisan Çiçekleri projemin 11. günündeyiz. Size 11 değişik çiçek modelini anlatmaya çalıştım. Bir terslik olmazsa ay sonuna kadar modellere devam edeceğim. 

Bugün menekşelere geçelim istiyorum. Bir kaç güzle menekşe modeli buldum, sizlerle paylaşayım.




Hercai menekşemin rengi pek aslına uymadı gibi, evdeki iplerdne yaptığım için ancak bu kadar uydurabildim. Sizler aslına uygun (lila tonlarında bir şeyler) yaparsanız harika olacaktır eminim.

Bu modeli Il Giardino Flora adlı blogda buldum. Yine resimli adım adım anlatım. Bana düşense sadece çeviri...

6 zincir çekip bir halka yapıyoruz.
1. sıra: 3 zincir çekin, 5 tane 2li trabzan yapın, 3 zincir çekin sık iğne ile halkaya batın. Tekrar 3 zincir çekip, 5 tane 2li trabzan yapın, tekrar 3 zincir çekin halkaya sık iğne ile batın. Bu şekilde toplam 4 yaprak olacak şekilde örmeye devam ediyoruz.
2. sıra:2. rengimize (bendeki açık maviye) geçiyoruz. İpi herhangi iki yaprağın ortasına bağlayıp 3 zincir çekin, alttaki 5 tane 2li trabzanın tepesine sırayla, 2 tane 2li trabzan, 2 tane 2li trabzan, 1 tane 2 li trabzan, 2 tane 2 li trabzan, 1 tane 2 li trabzan yapın. 3 zincir çekin sonraki iki yaprağın ortasından halkaya batın. Bu şekilde diğer 4 yaprağın üzerine de mavi yaprkaları örün.
3. sıra: 3. renge geçin. Herhangi 2 yaprağın ortasına ipiniiz bağlayın 4. zincir çekin. alttaki trabzanların tepesine sırayla, 1 tane 2li trabzan, aradakilere 2 şer tane 2li trabzan , sonuncusuna 1 tane 2li trabzan yapın, 4 zincir çekip alttaki 2 yaprağın ortasından sık iğne ile batın,sonraki yaprağa geçin. 2. yaprağı da aynı şekilde örün ve menekşenizi bitirin.


10 Nisan, 2013

Nisan Çiçekleri-10

Ben bu çiçek işine fena sardım...Tüm zamanım resmen çiçek modeli aramakla geçiyor. Bilgisayarın başına Eylül izin veridkçe geçiyorum, 1-2 saat ancak, onu da çiçek modeli aramakla geçiriyorum. Ama ördükçe insanın öresi geliyor, yeni ve değişik modelleri denemek de çok zevkli oluyor.

Bugün de sizlere çok basit ama çok cici bir çiçek modeli anlatacağım. Modelin sahibi yine Aminaath (blogunu mutlaka gezin), o size resimli olarak açıklıyor, ben de tercümesini yapıyorum, buyrun ...


Çiçeğimize birinci rengimizle 5 zincir çekerek başlıyoruz, bir halka yapıyoruz.
1. sıra:1 zincir çekin, halkanın içine 9 tane sık iğne yapın.İpi koparın, 2 renge geçin
2. sıra:7 zincir çekin, zincirin başından 4 zincir sonrası 5 tane 2li trabzan yapın, yandaki sık iğnenin tepesine batın. Tekrar 7 zincir çekin 4. zincire 5 tane 2li trabzan yapın, yandaki sık iğnenin tepesine batın. Bu şekilde sıra sonuna kadar çiçeğin yapraklarını örmeye devam edin.

Veee minik çiçeğimiz bitti ! Yapacak herkese kolay gelsin :))

09 Nisan, 2013

Tabletteki Hürriyet değil, tablete özel Hürriyet



Hürriyet, Türkiye’nin en çok okunan gazete uygulaması Hürriyet E-Gazete’den sonra Hürriyet Tablet uygulamasını da hayata geçirdi. “Tabletteki Hürriyet değil, tablete özel Hürriyet” sloganıyla tanıtılan ve Apple Store’da 1 numaraya yerleşen bu yeni uygulama kullanıcılar tarafından oldukça beğeniliyor.

2011 yılının Mart ayında hayata geçirilen Hürriyet E-gazete uygulaması bugün, Türkiye’nin en çok okunan tablet gazetesi olmayı başarmış durumda. Toplamda ücret ödeyen abone sayısı 16 bine ulaşarak, ücretsiz rakiplerinin ulaştığı rakamları geride bırakırken; Hürriyet okurları, E-Gazete uygulamasını günlük 50 bin, haftalık 350 bin kez ziyaret ediyor.

Tablet okurunun beklentisinin farklılaşması ve ilgi alanlarının değişmesiyle, okurlar artık okuduğu haberin videosunu da izlemek, farklı spor dalları hakkında analizler okumak, dünyadan ilginç fotoğraflar görmek, içeriği 'parmağının ucunda' hissetmek istiyor. Hürriyet Tablet uygulaması tam da bu beklenti ve ihtiyacı karşılamaya yönelik hazırlanmış bir uygulama.

Bir haftadır Apple Store’da en çok indirilen uygulamalar arasında 1 numarada yer alan Hürriyet Tablet’te, Manşet, Güncel, Ekonomi, Spor, Kelebek, Seyahat bölümlerinin yanı sıra Cumartesi ve Pazar eklerinin bambaşka yorumları yer alıyor. Günün videosu ve foto galeriler oldukça beğenilirken, HTML5 tabanlı bir uygulama olduğu için reklamverenler için de oldukça cazip.

Tablet bilgisayarların tüm olanaklarını kullanan yeni Hürriyet Tablet uygulaması, App Store ve Android Market’te, ücretsiz.

Bir bumads advertorial içeriğidir.


Nisan Çiçekleri-9

Size bugün hayli zahmetli bir çiçek anlatacağım. Daha doğrusu yine anlatımından yararlandığım bloga yönlendireceğim, adım adım resimli açıklamalarından yararlanmanız için ve ben sizlere Türlçe açıklamasını yazacağım.

Bu modeller sayesinde ben Portekizce, İspanyolca , Japonca vb. bir çok dili örgü bazında öğrenmiş olacağım bu gidişle :))

Bu blogu bulduğuma ben çok memnun oldum, bu çiçek dışınd adaha bir çok farklı çiçek modelini buradan aldım, anlatımları harika. Dil bilmek gerekiyor onu da bir şekilde hallediyorum.

Çiçeğimizin anlatımı için lütfen Aminaath'ın blogunu ziyeret ediniz.

Hemen ben simultane çeviri yapayım size :))

6. zincir çekerek başlıyoruz, bir halka yapıyoruz.

1. sıra: 3 zincir çekip 3 tane 2li trabzan yapıyoruz, tekrar 3 zincir çekip sık iğne ile halkaya batıyoruz. Bu şekilde 3 yaprak yapıyoruz.
2. sıra: 7 zincir çekip ilk yaprakalrın arkasından sık iğne ile 3 tane yaprak yapıyoruz.
3. sıra:7 zincirin içine bir sık iğne 7 tane 2li trabzan bir sık iğne yaparak 3 yaprağı da tamamlıyoruz.
4. sıra: Bu sırada da yaprak yapıyoruz, zincir çekip sık iğne ile 2. sıra yaprağın arkasından bağlayarak yine 3 yaprak yapıyoruz.
5. sıra: Bu sırada yaprak sayımız artacak. Sık iğne yaparka başlıyor, zincirin içien 8 tane 2li trabzan yapıyoruz. Sık iğne ile yine aynı zincire batıyor, 8 tane daha 2li trabzan yapıyoruz.Böylece yaprak sayımız 6 ya çıkıyor.
6. sıra: Bundan sonra 6 yaprka oluşturacak şekilde devam ediyoruz.8 zincir çekip he rbir yaprağın ortasındaki sık iğnelere batarak 6 yaprağı tamamlıyoruz.
7. sıra:8 zincirin içine bir sık iğne, 10 tane 2li trabzan, bir sık iğne yapıyoruz. 6 yaprağı tamamlıyoruz.
8. sıra:10 zincir bir sık iğne yaparak 6 yaprağı tamamlıyoruz
9. sıra: Her bir yaprağın içine bir sık iğne, 12 tane 2li trabzan,sık iğne  şeklinde 6 yaprağı tamamlıyoruz.
10. sıra:12 zincir çekerek 6 yaprak yapıyoruz.
11. sıra: Her bir yaprağın içine sık iğne 14 tane 2li trabzan , bir sık iğne yapıyoruz.
12. sıra: 12 zincir çekerek 6 yaprak yapıyoruz.
13. sıra: Her bir yaprağın içine bir sık iğne 16 tane 2li trabzan, bir sık iğne yapıyoruz.

Böylece 7 yapraklı çiçeğimizi tamamlıyoruz.



08 Nisan, 2013

Nisan Çiçekleri-8

Herkese merhaba, bugün biraz geç kaldım yazım için. Hemen yazımı yazayım istiyorum zira yapılacak bir dolu harika model beni bekliyor :))



Bu çiçeği size adım adım anlatmayacağım, sizi nasıl yapılacağını öğrendiğim bloga yönlendireceğim. Resimlerle adım adım anlatılmış nasıl yapılacağı. Sadece blog dili İngilizce ben sizlere adımları, Türkçe anlatacağım.

Çiçeğimizin adı "Yıldız Çiçeği" , anlatımı için lütfen Pinkfluffywarrior'un blogunu ziyaret edin.

Çiçeğe için 4 zincir atarak başlıyoruz.Sık iğne ile bir halka yapıyoruz.
1. sıra:Halkanın içine 12 tane sık iğne yapın.
2. sıra: 4 zincir çekin, bir sık iğne atlayıp sık iğne ile batın, bu şekilde 4 er zincir çekerek toplam 6 tane yaprak yapın
3. sıra: her bir yaprağın içine 6 yarım 2li trabzan ( 2li trabzan gibi başını bir kez dolayarak batıyor ama bir defada çıkıyoruz) 3 zincir 6 yarım 2li trabzana yaparak doldurun. 6 yarım trabzandna sonra sık iğne ile bir sonraki yaprağa geçin. Bu şekilde sıra sonuna kadar devam edin.




Çiçeğimiz bu kadar, ben dayanamadım bir tane de açık pembe ördüm...Daha da öresim var gibi :))

07 Nisan, 2013

Nisan Çiçekleri-7

Ben küçükken karanfil yapardım tığ ile, bilmem siz de yapar mıydınız? İlk öğrendiğim şeylerden biriydi, sıkıcıydı, zira o yaprkalar büyüdükçe ör ör bitmezdi, ama sonuç çok güzle oluyordu, canımı dişime takar, örer dururdum.

Bu çiçek projesine başlarken, "aman o karanfilden mutlaka öreyim! "  dedim ama, yaş 30ları aşınca, o yılların üzerinden çeyrek asır geçince, "nasıl bir şeydi ki bu karanfil?"  diye aranmaya başladım... Aranırken karanfili değil ama aynı mantıkla yapılan bu cici çiçeği buldum. Orjinali Linda Skuja'dan, Türkçe'si benden. Çiçeğimiz bir karanfil değil, adı Coral Rose...

Yün; Bonbon Lüks, tığ; 3 mm

1. parça:
5 zincir çekin ve halka yapın
1. sıra:  3 zincir çekin ve bunu 1 trabzan olarka sayın, halkanın içine 13 tane daha 2li trabzan yapın.
2. sıra:3 zincir çekin ve bunu 1 trabzan olarak sayın, bundan sonraki trabzanın içine 3 tane 2li trabzan yapın. Ve sıra sonuna kadar tüm trabzanların içine üçer adet 2li trabzan yaparak sırayı tamamlayın.

2. parça:
5 zincir çekin ve halka yapın
1. sıra:  3 zincir çekin ve bunu 1 trabzan olarka sayın, halkanın içine 13 tane daha 2li trabzan yapın.
2. sıra:3 zincir çekin ve bunu 1 trabzan olarak sayın, bundan sonraki trabzanın içine 2 tane 2li trabzan yapın. Ve sıra sonuna kadar tüm trabzanların içine ikişer adet 2li trabzan yaparak sırayı tamamlayın.
3. sıra:3 zincir çekin ve bunu 1 trabzan olarak sayın, bundan sonraki trabzanın içine 3 tane 2li trabzan yapın. Ve sıra sonuna kadar tüm trabzanların içine üçer adet 2li trabzan yaparak sırayı tamamlayın.


3. parça:
5 zincir çekin ve halka yapın
1. sıra:  3 zincir çekin ve bunu 1 trabzan olarka sayın, halkanın içine 13 tane daha 2li trabzan yapın.
2. sıra:3 zincir çekin ve bunu 1 trabzan olarak sayın, bundan sonraki trabzanın içine 2 tane 2li trabzan yapın. Ve sıra sonuna kadar tüm trabzanların içine ikişer adet 2li trabzan yaparak sırayı tamamlayın.
3. sıra:3 zincir çekin ve bunu 1 trabzan olarak sayın, bundan sonraki trabzanın içine 3 tane 2li trabzan yapın. Ve sıra sonuna kadar tüm trabzanların içine üçer adet 2li trabzan yaparak sırayı tamamlayın.
4. sıra:3 zincir çekin ve bunu 1 trabzan olarak sayın, bundan sonraki trabzanın içine 3 tane 2li trabzan yapın. Ve sıra sonuna kadar tüm trabzanların içine üçer adet 2li trabzan yaparak sırayı tamamlayın.


Tüm parçaları, 1. parça en üstte, 2. ortada ve 3. parça en altta olacka şekilde üstüste koyup ortasındna dikerek sabitleyin.

Bu örnek broş ve küpe olarak kullanılmış. Ben de orjinalindkei gibi ortasına minik bir taş koyup resimledim.



06 Nisan, 2013

Nisan Çiçekleri-6

Nisan çiçekleri projesi süper oldu gibi, nette dolan dolan başım dönüyor hergün :)) Yapılacak bir çok model var. Değişik şeyler denemeye çalışıyorum ama öncelik yine de en çok beni cezbedenlerin oluyor. Sizler için bugün kolay ama rengarenk, cıvıl cıvıl bir model seçtim.

Model Ravelry'den, Bloomin' Daisies, modelin sahibi Moxie Tonic Crochet. Ben sizler için Türkçe'ye çevirdim.

Yünüm Bonbon Lüks, tığım 3 mm.

İlk rengimizle 4 zincir çekerek başlıyoruz, sık iğne ile birleştirip bir halka yapıyoruz.

1. sıra: 3 zincir çekiyoruz (bu ilk 2li trabzanımız olacak), halkanın içine 13 tane daha 2li trabzan yapıyoruz (toplam 14  2li trabzan olacak).




2. sıra: Bir başka renge geçiyoruz, 1 zincir çekiyoruz, ilk 2li trabzanın tepesine bir sık iğne yapıyoruz. Sonraki 2li trabzanın tepesine 2 tane sık iğne yapıyoruz. Sonrakine 1, sonrakine 2 olacak şekilde sıra sonuna kadar devam ediyoruz. Toplam 21 sık iğnemiz olacak.


3. sıra: Bir başka renge geçiyoruz, 1 zincir çekiyoruz, 1 ve 2. sık iğnenin tepesine birer sık iğne yapıyoruz. Sonraki sık iğnenin tepesine 2 tane sık iğne yapıyoruz. Sonraki 2 sık iğneye birer, sonrakine 2 olacakşekilde sıra sonuna kadar devam ediyoruz. Toplam 28 sık iğnemiz olacak.


4. sıra: Son rengimize geçiyoruz, 2 zincir çekiyoruz, aynı yere bir 2li trabzan yapıyoruz, sonraki sık 2 sık iğnenin tepesine birer tane 2li trabzan yapıyoruz, sonraki sık iğneye bir 2 li trabzan yapıp (toplam 4 adet 2li trabzan olacak), 2 zincir çekiyoruz. Sonraki sık iğneye batıyoruz, aynı yere bir tane 2li trabzan yapıyoruz. Sonraki sık iğnelere birer tane 2li trabzan yapıp yine 4 trabzana tamamlıyoruz. 2 zincir çekip sonraki sık iğneye batıyoruz. Bu şekilde sıra sonuna kadar örüyoruz,  ve çiçeğimizi bitiriyoruz.

Ben dayanamadım 2 tane ördüm :))








05 Nisan, 2013

Nisan Çiçekleri-5

5. günün çiçeği "Gül"...Nette dolaşırsanız bir çok gül açıklaması görürsünüz, kimisi çok basit kimisi biraz uğraştırıcı ama hepsi de birbirinden güzel. Ben en çok bu modeli beğendim ve sizlerle paylaşmak istedim. 

Yapılışı ile ilgili farklılıklar var bu modelde de, ben biraz hepsini karıştırarak yaptım gibi bu modeli.

Yine Bonbon Lüks, yine 3 mm tığ kullanıyoruz.

60 zincir atarak başlayın.
1. sıra:Sıra sonunda geri dönün, 6 zincir sonraya bir 2 li trabzan yapın. 3 zincir çekin, bir zincir atlayın, 2li trabzan yapın. Sıra sonuna kadar bu şekilde birer zincir atlayıp, bir sonraki zincire 2li trabzan yaparak (aralarda 3 er zincir çekmeyi unutmayın) devam edin.




2. sıra:Sıra sonunda 3 zincir çekin ve geri dönün, 3 zincir boşluğuna 1 tane 2li trabzan yapın, 3 zincir çekin, aynı boşluğa 2 tane 2 li trabzan yapın, 1 zincir çekin, sonraki 3 zincir boşluğuna 2 tane 2 li trabzan yapın, 3 zincir çekin yine aynı boşluğa 2 tane 2li trabzan yapın, bir zincir çekin sonrkai boşluğa geçin. Sıra sonuna kadar 3 zincir boşluklarına 2 tane 2li trabzan-3zincir- 2 tane 2li trabzan yaparak devam edin. Aralarda 1 er zincir çekin.


3. sıra: 3 zincir çekin, geri dönün, 3 zincir boşluğuna 7 tane 2li trabzan yapın.  Bir zincir boşluğuna sık iğne yapın. Bu şekilde tüm 3 zincir boşluklarına 7şer 2li trabzan yaparak ve aralarda bir zincir boşluklarına sık iğne yaparak sıra sonuna kadar devam edin.


3. sırayı ördükten sonra ipinizi biraz uzunca olacak şekilde koparın. İpi iğneye takın ve ördüğünüz parçayı içe doğru kıvırın, sonra da ipliğinizle sabitleyin.



 


Benim ördüğüm gül kırmızı :)) Size hem üstten hem de yandan birer resmini çektim...Ben bu gülü yapmayı çoook sevdim, gerisi gelecek gibi :)