08 Ekim, 2015

Havalar Soğuyunca...

Havalar soğuğunca neler yapılır...Hele bir de yağmur yağıyorsa?? Evden dışarı çıkılmaz...Bol bol örgü örülür, örgü ile birlikte çay-kahve vb şeyler tüketilir...Arada bir de bir film açılır: ohhh deymeyin keyfime :)) 

İşte bu haftanın özeti :)

Son zamanlarda en büyük hedefim evdeki yünlerimi bitirmek. İnanmazsınız bir küçük dükkan açacak kadar yünüm var evde. Elimi attığım her yerden yün çıkıyor."Bunun rengi çok güzelmiş" , "a bu yeni çıkmış denemeliyim" " hımmm bak bununla harika şeyler örülür mutlaka almalıyım" diyerek aldığım onca yün artık üzerime üzerime geliyor: "beni ör, beni ör" dercesine...Bir de hayalim var, hepsini tüketim yeni yünlere yer açmak (arsızca gülümseyen bir yüz ifadesi).

Yünlerimi tüketme süreci şu şekilde işliyor; önce kafayı bir ve ya iki yüne takıyorum. Sonra ona uygun modeller arıyorum, genelde bu saatlerimi bazen günlerimi alıyor. Sonra örmeye başlıyorum, olmadı söküyorum bir başka model arayıp bulup deniyorum...bu şekilde bazen günlerce uğraşıyorum.Bazen uygun modeli hemen buluyorum, böyle zamanlarda üst üste bir kaç model başlamış oluyorum.Son günlerde "bu son projem" diye o kadar şey paylaştım ki, eminim bir çok kişi bir şeyleri bitirmediğimi sadece başladığımı düşünüyordur :)

Son bir haftanın bilançosu ise şöyle:

1. Motif motif örülecek üçgen bir şal





2. Kızıma bir jile



3.Vintage Wedding ring modeli bir battaniye





Jilemiz bitti sayılır, dikilmeden önce biraz gerdirilmesi gerekiyordu, iğneledim, şimdi kurumasını bekliyorum..

Battaniyeyi örüyorum şimdilik, arada da motifleri örüyorum tek tük...

Sanmayın ki bunlar bitinceye kadar yeni bir şeyler yok...pek yakında yeni bir kaç projemle burada olurum...,

Sevgiyle kalın...

01 Ekim, 2015

Güzel bir şeyler ...

Ekim ayı geldi. Dün son anda Eylül ayı için bir yazı yazıp aylardır süren sessizliğimi sonlandırmış hem de 2015 in Eylül ayının boş geçmemesine katkıda bulunmuştum :) 

Aslında nerdeyse hergün instagramda (ve dolayısıyla facebook ve twitterda) bir şeyler paylaşıyorum. Üstelik sadece fotoğraflarımı paylaşmakla kalmıyor bazen gereğinden uzun da yazıyorum...Amam iş blog yazmaya gelince nedense hep araya uzun sessizlikler giriyor...İnstagramdaki paylaşma alanlarına bloggera da ekleseler değil her gün yazmak günde 2-3 yazı bile yayınlarım blogumda :)

Neyse umarım bundan sonra (bu kaçıncı temennim olacak! ama sonu hüsranla bitiyor ) uzun süreli sessizliklerim olmaz...

Daha önce yazdığım gibi yaz ayları boş geçmedi...bol bol ördüm. Bu sıralar ağırlıklı (hatta sadece ) tığ işi yapıyorum. Belki biliyorsunuzdur ben şişle örerken şişi koltuğunun altına koyup örenlerdenim. Sıcaklar bastırdığında şişle örmek benim için işkence oluyor, yağ konusunda oldukça (hatta ölümcül derecede) şanslı olduğum için :) Yaz aylarında ya misinalı şişle örmeye çalışıyorum ya da tığ işine geçiş yapıyorum. 

Ama tığ işi bu sefer sadece yazla sınırlı kalmayacak gibi...örmek istediğim bir sürü model ve elimde bir sürü yarım iş var :)

Bu yarım işlerimden biri bir bebek battaniyesi (gerçi bunun gibi en az 3-4 tane daha yarım bebek battaniyem var). Motifimi ilk önce Dada's Place de gördüm, ve onun yönlendirmesi ile açıklamaya ulaşıp örmeye başladım.




Bu güzel motifin adı Something Pretty :) 
Alize Cotton Gold Batik ve 3 mm tığ ile önce bu popcorn (mısır patlağı) çiçekler örüldü....





Sonra da yine Alize Cotton Gold beyaz ile kare motif haline getirildi.

Ne yazık ki batik rengim bitti, o yüzden motiflere devam edemiyorum. 27 motifim oldu, battaniyem için 122 motife ihtiyacım var. En yakın zamanda Ulus veya Kızılay'a gidip batik ve beyaz yünlerden almam gerekiyor.

Umarım yakın zamanda battaniyemi bitirir ve sizinle paylaşabilirim.

Sevgiler