Sıkma Börek

Haziran 30, 2008


Malzemeler: 2 orta boy domates
1 kuru soğan
2 yeşil biber
Beyaz peynir

Kuru soğanı yemeklik doğrayın, biberi de ince ince kıyın beraber bir yemek kaşığı zeytinyağında (veya sıvıyağ ) kavurun...Hafifçe ölmeleri yeter. Daha sonra bir kabın içinde küp küp doğradığınız domatesleri, kavrulmuş soğan ve biberi ve dilediğiniz kadar beyaz peyniri karıştırın...malzemeleri çok fazla katmak zorunda değilsiniz zaten bir araya gelince çoğalıyor...Geldik hamuruna....Şimdi normalde benim burda sizlere hamurun hazırlanışını, nasıl açmanız gerekitiğini anlatmam gerekiyor ama ben tembelim ya buldum bunun kolay yolunu...
Marketlerde çok rahatlıkla bulabileceğiniz lavaş ekmekleri var ya...Paket halinde satılıyor. Bir çok markanın var rahatlıkla bulabilirsiniz. Onlardan bir paket alıyorsunuz. Malzemeleri hazırladıkdan sonra paketteki bir lavaşı alıp, tavada yağsız arkalı önlü hafifçe ısıtıyorsunuz...sonra bu lavaşı tavadan alıp içine hazırladığınız malzemeyi koyup dürüm gibi sarıyorsunuz...vee böreğiniz hazırrrrrr.....Afiyet olsun hanımlar... :)

Bu tarif Hanimelim' de yayınlanmıştır.

You Might Also Like

1 yorum

  1. I agree with you about these. Well someday Ill create a blog to compete you! lolz.

    YanıtlaSil

Gmail hesabı olmayan ziyaretçiler yorum bırakmak için lütfen Adı/Url seçeneğini seçiniz