06 Mart, 2019

Sunburst granny battaniye / 21 gün kuralı #6

Iyi ki erken yazmaya niyet ettim...

Saat 18:15 ve ben şimdi oturabildim klavyenin başına. Tüm gün ne  mı yaptım, dolaşmış bir yün yumağını fire vermeden açmaya ve yeniden sarmaya çalıştım... Tüm gün bir yumakla ugrastim:(

Ama geç de olsa burdayım ve size yine bir motif açıklaması vereceğim. Çok severek ordunum hatta size nasıl orulecegini anlatmak için resimlerken "bu renklerle devam edip bir tane daha öreyim dediğim"  ' sunburst granny square' battaniye.

Ben pembiş pembiş bir tane bitirdim, çok zevk alarak ördüm ve sonuçtan da çok memnunum. Şimdi sarı ile öreceğim, siz fikir edinmek isterseniz, Ravelry'deki projelere bir gözatın derim.

Modelin orijinali için lütfen burayı tıklayın.







Bu motifte kullandığım teknikler;
2'li trabzan
Yarım 2'li trabzan; 2li trabzan gibi trabzanı oluşturup iki seferde değil tek seferde çıkıcaz.
3'lü trabzan; tığın ucunu 2 sefer dolayıp, 3 seferde tığı boşaltacağız.
Fıstık; lif orerken kullandığımız fıstık, 3 sefer dolduracağız tıgımızı ve hepsini tek seferde kapatacağız.
4'li kapama;4 adet 2li trabzan yapıyoruz ama trabzanları tam kapatmıyoruz, son 4. trabzanı yaptığımızda hepsini birlikte kapatıyoruz.
ve tabiki sihirli halka.




sihirli halka yaparak başlıyoruz. Sihirli halkadan hazetmeyenler 5 zincir çekerek başlayabilirler.
3 zincir çekiyoruz, bu ilk trabzan olarak sayılacak. halkanın içine 15 trabzan daha yapın, toplam 16 trabzanınız olacak.
(üstteki resime bakın)



2. sıra: yeni rengi kaydırma zinciri ile herhangi bir trabzanın tepesine bağlayın, 1 zincir çekin ve aynı yere bir tane fıstık yapın. Her bir trabzanın tepesine birer fıstık yaparak sırayı bitirin 



3. sıra; diğer rengi herhangi iki fıstığın arasına kaydırma zinciri ile bağlayıp 2 zincir çekin, bu 4'lü bloğunuzun ilk trabzanı olacak, aynı yere 3 tane daha trabzan yapın ama hiçbirini kapatmayın, en son trabzanı yaptıktan sonra tüm trabzanları birlikte kapatın 2 zincir çekin, sonraki fıstığın arasına bir 4lü blok daha yapın. aralarında 2 zincir çekerek tüm boşluklara 4lü blok trabzanlardan yapın. Sırayı 2 zincir çekip ilk yaptığınız bloka kaydırma zinciri ile bağlayarak bitirin.




Şimdi de bu minik motifi bir kare haline getireceğiz. Bunun için kenar rengimizi herhangi bir iki zincir boşluğuna kaydırma zinciri ile bağlıyoruz. 4 zincir çekiyoruz bu ilk 3'lü trabzanımız oluyor. Aynı boşluğa iki tane daha 3'lü trabzan yapıyoruz. Zincir çekmeden sonraki boşluğa geçiyor bu boşluğa üç tane 2'li trabzan yapıyoruz. yine zincir çekmeden diğer boşluğa geçip üç tane yarım trabzan yapıyoruz. Sonraki boşluğa üç tane 2'li trabzan, sonraki boşluğa üç tane 3'lü trabzan 2 zincir aynı boşluğa üç tane daha 3'lü trabzan yapacağız. Bu şekilde devam edip, ilk başladığımız boşluğa üç tane 3'lü trabzan yapıp iki zincir çekin ve zinciri ilk yaptığınız 4 zincirin tepesine bağlayın.

Vee motifimiz oldu!!

Saat 18 civarında başlayan yazma maceram saat 19:40 gibi bitmiştir, ne diyim hayırlı olsun :P



Share:

4 yorum:

  1. eline sağlık muhteşem bir motif ben bu 21 gün kuralına da geç kaldım her şeye geç kalıyorum ben yaaa

    YanıtlaSil
  2. Gec kalmadin ki guzelim yeniyim daha yeni 😂

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. 21 gün düzenli yazabilir miyim bende kendime pek güvemedim ama denemekte fayda var senin yazılarının hepsini okudum harikaydı hepsi. gideyim dantel perde öreyim o bitsin ki renkli işlere sıra gelsin değil mi

      Sil
    2. Kuzum yazarsin kesinlikle yazarsin, hatta perdeden basla bence, perdenle ilgili bir seri bile olabilir...ve okuduklarinla. Paylasimlarini okumak cok zevkli olur eminim ❤❤

      Sil

Gmail hesabı olmayan ziyaretçiler yorum bırakmak için lütfen Adı/Url seçeneğini seçiniz