Ana içeriğe atla

Örgü Sepetim

Zorunlu ara verince örgüye, örmeye bu arayı farklı şekilde değerlendireyim dedim. Uzun zamandır aklımda olan ama nerden ve nasıl başlayacağıma karar veremediğim bir projeme el attım : örgü sepetimi yenileme projesi!
Kardeşimin eşine işi dolayısı ile yeniyılda hediye sepetleri gelir. Kardeşim de genelde bu sepetleri bana yünlerimi koymam için verir. Şimdiye kadar aldığım sepetleri oldukalrı gibi yün veya örgü sepeti olarak değerlendirdim. Ama sepetler genelde çok özenli sepetler değil, onalr süsleyip püsleidkelri ve içini doldurdukalrı için sepetler boşalınca geriye gerçekten renk ve görüntü olarak kötü şeyler kalıyor.
Ben de geçen hafta bunalrdna birini aldım, boyadım, ve süsledim, kendime uygun örgü sepeti yaptım. Ama tek başıma değil, ilk denemem olduğu için hem Buket'ten hem de Nilay'dan yardım aldım.
Önce işe boyamakla başladım. Buket'in tavsiyesi üzerine sprey boya aldım, ve boyama işi sadece bir kaç dakikada bitti! Sprey boya gerçekten büyük rahatlık.
Sepetimin Öncesi

Boyadan sonra
Boyama işlemi bitince kumaş aldım sepetime, şöyle cicili bicili, allı-güllü...Sıra geldi kılıfını dikmeye, işte tam o sıra ben parmaklarımı yakınca dikme faslını Nilay'a devretmek için harika bir fırsat doğdu. Açıkcası kılıfı kesip, elde dikmek zoruma gidiyordu. Neyse bir akşam aldım örgü sepetimi ve kumaşımı yanıma, Nilay'lara misafirliğe gittik :)Ben anlattım Nilay kesti, biçti, dikti :) Ve ortaya bu cici sepet çıktı





Yorumlar

  1. sercancım harikasın canım,çok güzel olmuş sepetin,güle güle iyi örgülerde kullan,kumaşına da bayıldım bu arada...

    YanıtlaSil
  2. ellerine sağlık harika görünüyor sepet bende sepetlere bayılırım kardeşinin eşi nerde çalışıyor bizde başlasak orda işe :))

    YanıtlaSil
  3. fatescim kumaşa ben de bittim, bursa kumaş pazarından aldım metresi 11 lira, ama ne güzle desneleri var anlatamam. bazı hanımalr bundna mutfak takımları, runnerlar hatta perdelr bile yapıyormuş..

    mavilalecim kardeşimin eşi banka müdürü, sepet için yapılacka iş değil doğrusu.

    YanıtlaSil
  4. of süper bir sepet olmuş ellerine sağlık canım,gerçekten çok beğendim.kızının bazı eşyalarını koymak için de böyle bir sepet süsleyebilirsin bence...sevgiler...

    YanıtlaSil
  5. filizcim süper bir fikir, evde bir de bunun daha büyüğü var, aslında onu da süsleyip bebişin eşyalaır için uygun hale getirebilriim...çok teşekkürler :)

    YanıtlaSil
  6. çok güzel bir sepet olmuş ellerine sağlık güzel günlerde kullanman dileğiyle

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

Gmail hesabı olmayan ziyaretçiler yorum bırakmak için lütfen Adı/Url seçeneğini seçiniz

Bu blogdaki popüler yayınlar

Yapraklı patik örelim mi?

Bu hafta yarım bekleyen ve başlanan tüm diğer projelerin yanısıra bir de yapraklı patik ördüm ve açıklamasını hazırladım. Daha önce örmüş ve sizinle bu yazımda paylaşmıştım. Arkadaşım Buket yönlendirdiğim açıklamada zorlanınca benden rica etti açıklamamı, ben de hazır Buket'e anlatıyorken sizlerle de paylaşmak istedim.
Bu patiği örerken Alize'nin yeni çıkardığı Alize Extra'ları da deneme şansım olacağı için hemen şişleri ve yünü aldım elime.
Alize extra çok güzel renkleri olan bir yün, daha önce kullandığım patiklik iplere göre biraz daha ince, %10 yünlü akrilik bir yün. Ben yünü beğendim ve farklı projelerde kullanmayı düşünüyorum. Patiğimde oldukça hoş oldu bence :)

Please scroll down for the pattern in English...




Patik için bir ana renk bir de Alize Extra'nın batik rengini kullandım. Size buna göre anlatacağım patiği.
Yün: Alize extra renk 95 (ana renk)          Alize extra batik renk 4896 (diğer renk) Şiş: 3,5 mm

Benim ördüğüm patik 36-37 numara ayaklara ideal.
An…

Supla ve örgü sepet denemeleri

Mayıs ortası oldu ve havalar hala dengesiz gidiyorken (iki gün önce kapı pencere açık oturyorken dünden beri yine çoraplara ve hırkalara geri döndüm zira ), yeni projelere devam ediyorum. Bu yazımda size son ördüğüm suplam ve sepetimle ilgili deneyimlerimi yazacağım.
Öncelikle supladan bahsetmek istiyorum. İnstagramda kendisini takip etmekten zevk duyduğum @dileksworld un anlatımıyla ördük bu suplayı (etiketimiz #yazlıksupla ) ...

Ben 1:1 ölçüyle şeffaf tutkalı sulandırıp suplamı önce güzelce bu karışımda yıkadım, fazla tutkalı sıkıp sonra düz bir zeminde iğneleyip gerdirdim. Model harikaydı, sonuç da harika oldu. Yalnız biraz fazla gerdirmişim  biraz büyük gibi oldu, ama mutfak masamın ortasında harika duruyor :) 




Ve sepet...Sepet konusunda yazılacak çok şey var. Sepetin modeli aslında bir çok mağazada satılan bir model, sanırım oradan esinlenilmiş ve örülmüş. Ben sepeti örmeye  Derya Baykal'ın programına konuk olan Sibel Kavaklıoğlu'nu izleyerek başladım. Ve her zamanki gib…

Fıstıklı Şal

Bu şalı Hanımelim'e bir arkadaşımız eklemiş. Çok basit çok cici bir şal.Nasıl yapılır diye düşünürken (bloglarda aramak hiç aklıma gelmedi nedense) tamamen tesadüf eseri bu örneği yapan biriyle tanıştım.
Hanımelim'deki bir çok arkadaşım bilir, son zamanlarda sıkça Kocabeyoğlu pasajındaki yüncüye gidiyorum. Genelde orda ya ben bir şeyler öğreniyorum ya da bir şeyler öğretiyorum. Güzel bir ortam oluyor.Neyse ben bu örnek aklımda ertesi gün gittim yine oraya, orda tığ işi bir örnek vardı, onu öğretiyorum alışverişe gelen bayanlara..Bir ara Fatma hanım diye bir bayanın elinde bir baktım benim bu örnek! Allah dedim ben bunu hemen öğrenirim,meğersem  çok eski, hayli yaygın bir örnekmiş, nerdeyse bilmeyen bir benmişim.Hemen ipimi ve tığımı aldım, örneği orda çıkardım.
Örmek biraz zaman aldı ama sonunda geçen gün bitirdim.Ben sonuçtan çok memnunum.



Daha sonra öğrendim ki bunu bir çok arkadaş bloglarında anlatmış, onların affına sığınarak ben de kendimce resimleyip anlatıyorum ama kend…