21 Ekim, 2011

Örgü Sepetim

Zorunlu ara verince örgüye, örmeye bu arayı farklı şekilde değerlendireyim dedim. Uzun zamandır aklımda olan ama nerden ve nasıl başlayacağıma karar veremediğim bir projeme el attım : örgü sepetimi yenileme projesi!
Kardeşimin eşine işi dolayısı ile yeniyılda hediye sepetleri gelir. Kardeşim de genelde bu sepetleri bana yünlerimi koymam için verir. Şimdiye kadar aldığım sepetleri oldukalrı gibi yün veya örgü sepeti olarak değerlendirdim. Ama sepetler genelde çok özenli sepetler değil, onalr süsleyip püsleidkelri ve içini doldurdukalrı için sepetler boşalınca geriye gerçekten renk ve görüntü olarak kötü şeyler kalıyor.
Ben de geçen hafta bunalrdna birini aldım, boyadım, ve süsledim, kendime uygun örgü sepeti yaptım. Ama tek başıma değil, ilk denemem olduğu için hem Buket'ten hem de Nilay'dan yardım aldım.
Önce işe boyamakla başladım. Buket'in tavsiyesi üzerine sprey boya aldım, ve boyama işi sadece bir kaç dakikada bitti! Sprey boya gerçekten büyük rahatlık.
Sepetimin Öncesi

Boyadan sonra
Boyama işlemi bitince kumaş aldım sepetime, şöyle cicili bicili, allı-güllü...Sıra geldi kılıfını dikmeye, işte tam o sıra ben parmaklarımı yakınca dikme faslını Nilay'a devretmek için harika bir fırsat doğdu. Açıkcası kılıfı kesip, elde dikmek zoruma gidiyordu. Neyse bir akşam aldım örgü sepetimi ve kumaşımı yanıma, Nilay'lara misafirliğe gittik :)Ben anlattım Nilay kesti, biçti, dikti :) Ve ortaya bu cici sepet çıktı





Share:

6 yorum:

  1. sercancım harikasın canım,çok güzel olmuş sepetin,güle güle iyi örgülerde kullan,kumaşına da bayıldım bu arada...

    YanıtlaSil
  2. ellerine sağlık harika görünüyor sepet bende sepetlere bayılırım kardeşinin eşi nerde çalışıyor bizde başlasak orda işe :))

    YanıtlaSil
  3. fatescim kumaşa ben de bittim, bursa kumaş pazarından aldım metresi 11 lira, ama ne güzle desneleri var anlatamam. bazı hanımalr bundna mutfak takımları, runnerlar hatta perdelr bile yapıyormuş..

    mavilalecim kardeşimin eşi banka müdürü, sepet için yapılacka iş değil doğrusu.

    YanıtlaSil
  4. of süper bir sepet olmuş ellerine sağlık canım,gerçekten çok beğendim.kızının bazı eşyalarını koymak için de böyle bir sepet süsleyebilirsin bence...sevgiler...

    YanıtlaSil
  5. filizcim süper bir fikir, evde bir de bunun daha büyüğü var, aslında onu da süsleyip bebişin eşyalaır için uygun hale getirebilriim...çok teşekkürler :)

    YanıtlaSil
  6. çok güzel bir sepet olmuş ellerine sağlık güzel günlerde kullanman dileğiyle

    YanıtlaSil

Gmail hesabı olmayan ziyaretçiler yorum bırakmak için lütfen Adı/Url seçeneğini seçiniz