14 Eylül, 2012

Cuma'nın Projesi-7/ Project of Friday-7

Evet bir cuma projesi ile yine beraberiz ( ay nasıl nostaljik televizyon söylemi oldu, az sonra Türk sanat müziği çalacak sanki !!). Lif örmeye devam ediyoruz. Bu arada tatildeyken bir sürü lif ördüm, daha önce sizinle paylaştığım modellerden ve sizlerle paylaşmadığım yeni modellerden...İnşallah beraber öreceğiz örmediklerimizi de..


Bu haftaki lifimiz yine çok kolay. Bildiğimiz hanım dilendi bey beğendi modelinin bir uyarlaması (ismini yanlış yazmış olabilirim, dilenen ve beğenen farklı olabilir :P ). Haydi başlayalım.

Back again with a new project of friday. Again a bath cloth but easy one. It is a kind of granny square with puff stitches. Let's begin :)


8 zincir atarak başlıyoruz. Zinciri sık iğne ile birleştirip bir halka elde ediyoruz.
Chain 8 and make a ring with a slip stitch.


 Bu halkanın içine 8 tane fıstık yapıyoruz. Her bir fıstığın arasında 3 zincir olacak.
Make 8 puff stitches in this ring with 3 chains between each puff stitches.


Sonraki sırada 2 fıstığın arasına 1 fıstık yapıyoruz, 1 zincir çekip aynı yere bir fıstık daha yapıyoruz. 3 zincir çekiyoruz aynı yere bir fıstık daha yapıyoruz. 1 zincir çekip aynı yere bir fıstık daha yapıyoruz. Aynı yere toplam 4 fıstık yapmış olduk. 3 zincir çekip sonraki 2 fıstığın arasını atlayıp bir sonraki 2 fıstık arasına yine aynı şekilde 4 fıstık yapıyoruz. Sıra sonuna kadar bu şekilde devam ediyoruz.

Sonraki sırada 1 ve 3 nolu ok ile gösterilen yerlere 1 tane fıstık yapılacak. 2 nolu ok ile gösterilen boşluğa ise bu sıradaki 4 fıstığın aynısı yapılacak.

 Now make a puff stitch, chain one, make another, chain one, make another puff stitch, chain 3, make a puf stitch , chain one make another, chain 3 and work second corner. 

Next row you will work one puff stitch on each space show with number 1 and 3, and work 4 puff stitches as I told on this row on the space shown with the number 2.



Bu sırada 1, 2, 4ve 5 nolu oklar ile gösterilen boşluklara birer fıstık yapıyoruz. Bunların arasında hep 1 zincir olacak. 3 nolu boşluğa ise bir önceki sıradaki 4 fıstığımızı aynı şekilde yapıyoruz. Sonraki fıstıkların olduğu yere 3 zincir çekerek geçiyoruz ve tüm köşeleri bu şekilde örüyoruz.

On the spaces shown with the numbers 1, 2 4, 5  make one puff stitch, and 4 puff stitches as we did before on the space shown with 3. Work totall of 12 rows and make any kind of edging and finish it.

Sonraki sıralar bu şekilde çalışılarak göbekle birlikte 12 sıra örülüp kenar oyasına geçebilirsiniz. Kenarı ben en basit şekilde yaptım, bir fıstık tepesine pırtık (!). Siz başka şeyler de uygulayabirlisiniz.

Kolay gelsin :))

Enjoy the pattern :)

Share:

15 yorum:

  1. efsane geri döndü şükür:)))

    YanıtlaSil
  2. merhabalar,
    blogunuzu yeni keşfettim... inanılmaz güzel şeyler var... bayıldım...
    ellerinize emeğinize sağlık,

    sevgiler...

    http://gizemin-blogu.blogspot.com/

    YanıtlaSil
  3. Çok güzel olmuş , ellerinize sağlık.. bende bir lifsever olarak hemen örmeye başlayacağım...

    YanıtlaSil
  4. canım çok güzel,bende ördüm forumda var mı,biz etkinlik başlattık bunu sorun olmaz inş canım benim..sahiden sen lifkoliksin canım belli oldu,yoksun nerelerdesin:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. filizcim ne sorunu olacak, bend eordna burdna bulup kendimc eörmeye uydurmaya çalışıyorum, sizlerde örün canısı..
      ben bu sıralar kız peşind ekoşturup duruyorum, rahat rahat bir oturamıyorum bilgisayarın başına...

      Sil
  5. teşekkür edeirm hepinize, elidmen geldğğince örmye çalışıyorum yeni ve değişik modelleri...

    YanıtlaSil
  6. elelrınız dert gormesın paylasım ıcın cok tesekurler arkadasım

    YanıtlaSil
  7. sercancım selamlar bloğunu devamlı takip edenlerdenin şu adsız olanlardan ama şimdi benimde bir bloğum var beklerim ayrıca forumda da beraberiz birde bana comfort şal içi yarıdm edebilirmisin sen dah önce açıklamıştın ama hanımelinde galiba değil mi şimdiden sevgiler görüşmek üzere bu arada lifler harika eline sağlık

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. aynurcum comfort şalın açıklaması hanımelimde birlikte örelim-şallar bölümünde...oraya bir bak sorun olursa yaz ben yardım ederim. bloguna hemen bakıyorum, hayırlı olsun

      Sil
  8. sercancım kayıt oldum canım görüşmek üzere sevgiler

    YanıtlaSil
  9. Hem kolay hemde çok güzel bir lif modeliymiş ellerine sağlık arkadaşım...

    YanıtlaSil
  10. cok güzel bi anlatım ellerinize sağlık bayıldım doğrusu inş bende yaparım ve etkinliğinize katılırım canım banada beklerim ve hemen takibe alcam sizi sevgilerrr

    YanıtlaSil
  11. canım ya bide ankaradaymışsın ayrı bi sevindim bende ankaradayım

    YanıtlaSil

Gmail hesabı olmayan ziyaretçiler yorum bırakmak için lütfen Adı/Url seçeneğini seçiniz