09 Nisan, 2015

Bere örmenin hikmeti

Merhaba, son 5 gün kala neler yapıyorum paylaşmak istedim sizlerle.
Geçen gün düşündüm neden bere örmeye karar verdim ki diye. Düşünsenize havalar ısınmaya başladı, Nisan ayı geldi herkes koton, merserize iplere , baharlık, yazlık modellere başlıyorken ben hala bere örüyorum. Keşke başka bir meydan okuma olsaydı felan derken, bugün kar yağdı :)) Ben de dedim ki demek ki var bir hikmet bere örmekte :) Hava durumu raporlarına göre yarın da kar var, bere örmeye devam :)

Geçen yazımda belirlediğim berelerden ikisini bitirdim.Bere örmekten gittikçe daha çok keyif alıyorum. İlk berem, Pipsa, Bravo yünlü zincir ve lastiği için 3 mm diğer kısımlar için 4 mm şiş kullandım.





İkinci berem Ha' Penny Hat , bu bere için Bravo Sinem ve lastiği için 3,5mm diğer kısımlar içinse 4 mm şiş kullandım.




İkinci bere aslında 3,25 mm ve 3,75 mm şişlerle örülecekti. Biliyorsunuz biz de bu numaralar kullanılmıyor. İthal şişlerin arasında var, onu da eğer bulabilirseniz tuhafiyelerde. Bu arada şiş konusu açılmışken size çok ilginç bir bilgi vermek istiyorum. Bizim yerli şiş üreticileri 6,5 mm misinalı ve çorap şişi üretmiyor. Ben de yok demiştim ya, yerli üretimde yokmuş ki :P . İthal şişler var ama fiyatları da yerlilere göre oldukça pahalı. Şimdilik 6.5 mm şiş kullanmamaya karar verdim...
Son 5 gün de örülecek 5 berem daha var. Ben bir yorgunluk kahvesi içip yeni bereye başlayacağım...
Görüşmek üzere...
Share:

5 yorum:

  1. Hazırlıklı olmanın faydaları:)))) ellerine sağlık canım sevgiler. Misinalı şişlere kılıf için sizden aldığım fikri uygulamaya geçirip yayınladım tekrar teşekkürler. sevgiler.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. fikrin işinize yaramasına sevindim...teşekkürler sevgiler

      Sil
  2. Eline gözüne sağlık Sercan'cığım berelerin sultanı

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Canım saol, henüz sultanları olamadım ama öğrenecek ve örecek çok bere var :)

      Sil
  3. Ayşe hanım, sahip olmak için anlamanıza gerek yok, verin siparişinizi dilediğinizi öreyim :) laf aramızda kırmızıyı ben de çok sevdim, örmesi de çok zevkliydi...

    YanıtlaSil

Gmail hesabı olmayan ziyaretçiler yorum bırakmak için lütfen Adı/Url seçeneğini seçiniz