22 Eylül, 2011

Eylül Yeleği

Eylül bebişe bir yelek ördüm. Daha önce bir tane örmüş hediye etmiştim, hoş ve kolay bir modeldi, bir tane de bizim olsun dedim, ördüm.

Modelin adı Abagail Sweater , Ravelry'den orjianline ulaşabilirsiniz. Hanımelim'e açıklamasını ekliyorum, örmek isteyenler için.

Ben bu yelekde Bravo Buse yün kullandım, güzel bir yün, bebek örgülerinde tavsiye ederim.Düğmemiz eksik kaldı, örnekde düğme deliği açılmıyor sonradan yapılıyor, sabırsız davrandım onu tamamlamadan yazımı hazırladım :))
Share:

8 yorum:

  1. Çok şirin olmuuuş. Allahım hayırlı ömürler nasip etsin bebişinize:)

    YanıtlaSil
  2. amanın ne güzel olmuş be yelek,eline sağlık şekerim,kızın sağlıklı günlerde giyer inşallah..sevgiler..

    YanıtlaSil
  3. merhaba,
    bu yelekten örmeyi çok istiyorum ama kol kısmındaki artırmaları bir türlü anlayamadım.rica etsem sadece kol kısmının nasıl yapıldığını anatabilir misiniz?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. kol kısmındaki artırma aslınd açok basit. tek yapmanız gereken, önü ördünüz kol altına geldiniz ya orada şişe 4 ilmek atın, diğer ilmekleri örmeye devam edin, bir sonraki kol altında yine aynısını yapın...umarım bu sefer anlaşılır olmuştur

      Sil
    2. öncelikle cevap verdiğiniz için teşekkür ederim ama sanırım sorumu yanlış sormuşum.kol kısmı derken kolu yaparken yapılan artırmaları kastetmiştim.ben ördüğümde resimdeki gibi durmuyor ajurlar daha belirgin oluyor ama sizinki daha farklı ve güzel duruyor. inşaallah anlatabilmişimdir.

      Sil
    3. belirttiğiniz yerde ajurlu artırma yapmıyoruz...KFB dediğimiz teknikle atrıyıruz o yüzden delik olmuyor...

      Sil
    4. teşekkür ederim.

      Sil
  4. Sercan hanım ben bu modeli yıllar önce sizin anlatımınızla örmüştüm. Yeğenime giydirmek ancak kısmet oldu. Çok güzel oldu çok yakıştı. Ama aklım yelekte kaldı. Diğer yeğenime de bir tane örmek istiyorum. Sizden anlatımını rica ediyorum.yardımcı olursanız beni çok mutlu edersiniz.
    teşekkürler.

    YanıtlaSil

Gmail hesabı olmayan ziyaretçiler yorum bırakmak için lütfen Adı/Url seçeneğini seçiniz