28 Eylül, 2012

Cuma'nın Projesi-8/Project of Friday-8

Herkese merhaba, bu hafta biraz geciksem de cuma bitmeden yeni projemizi sizlerle paylaşmak istiyorum. Bu hafta yine kolay bir lifimiz var. Umarım hoşunuza gider.

Bu lifimize 4. projemizdeki lifimizi ördüğümüz gibi başlıyoruz. 6 fıstığa 6 sıra olacak şekilde bir küçük kare örüyoruz, 1. rengimizle.

This friday's bathcloth is also so easy. As I told before on 4th project crochet a square of 6 puff stitches and 6 rows. 


Daha sonra 2. renk ipimizle yeni bir sıraya başlıyoruz. İlk kenarın sonuna gelinceye kadar fıstıkları daha önceki yayınlarımda anlattığım gibi yapmaya devam ediyoruz. Sıra sonuna geldiğimizde 1 örümcek yapıp sabitliyoruz, bu örümceğin bitimine hemen bir örümcek daha yapıyoruz ve bu 2 örümcekli kısmı resimde okla gösterdiğim yere bir fıstık yaparak sabitliyoruz. Bir sonraki resim size köşede ne yaptığımızı daha net gösteriyor.
Tüm köşelerde aynı işlemi yaparak sıra sonuna kadar (yani karemizin tüm kenarları bitene kadar) örmeye devam ediyoruz.
 After 6 rows with the second color begin to crochet a new row. At the corner, as you see in the picture, make a solomon's knot, then make another one and join them to the point shown with a puff stitch. Work to the end of the row like this.Work totall of 4 rows with this color.


2. sırada köşelere yine 2li örümcek yapıp önce bir önceki sıradaki örümceğin ortasına batıyoruz. Sonra tekrar 2li örümcke yapıp, 2. okla gösterdiğim yere fıstık yaparak sabitliyoruz. Bundan sonraki sıralarda aynı şekilde örmeye devam ediyoruz. 2. rengimizle toplam 4 sıra ördükten sonra tekrar ilk rengimize geçiyoruz.




İlk rengimizle de toplam 4 sıra örüp lifimizin kenar oyasına geçiyoruz. Kenar oyası için ben bir örümcek örümceğin tepesine 3 zincir çekip aynı yere batarak bir pıtırcık, tekrar bir örümcek yaptım. Fıstıklaırn üzerinde iki fıstığın arasına, örümcekler de ise önceki sıranın örümceğinin ortasıan batarka yaptım. 
Hepsi bu kadar, umarım anlatabilmişimdir...Yapacak herkese kolay gelsin:))


Then work a totall of 4 rows with the first color and one row as edging.
For edging I crochet a solomon's knot, chain 3 join it at the end of this knot with a slip stitch, make another solomon's knot and join this grup to the point between two puff stitches or between two solomon's knot.
I hope it is clear, enjoy the pattern!







Share:

4 yorum:

  1. ellerine sağlık tatlım sayende fıstık yapmayı öğrendim ve ilk lifim bitmek üzere altncı hafta projesini yapıyorum:))teşekkürler

    YanıtlaSil
  2. ellerine emeklerine sağlık sercanım yine harika bir lif ve açıklama süpersinn:))sevgiler

    YanıtlaSil
  3. Bu yorum yazar tarafından silindi.

    YanıtlaSil
  4. sitenizi uzun uzun inceleme fırsatı buldum ve battaniyelere bayıldımmmm. ellerinize emeğinize sağlık

    YanıtlaSil

Gmail hesabı olmayan ziyaretçiler yorum bırakmak için lütfen Adı/Url seçeneğini seçiniz