30 Mart, 2015

İlk bereler için hazırlık

Herkese merhaba!
Susuz bir haftasonundan çıkınca haftanın ilk günü çamaşır yıkama ile başladı ve sanırım bugün çamaşır yıka - as ile bitecek.Ana hatta arıza (sanırım borular patlamış) olunca cumartesi pazar sular akmadı. Eşim tüm haftasonu "su medeniyetmiş" diye söylene söylene dolaştı evin içinde. Evde su olmayınca biz de kendimizi yağmurun elverdiği ölçüde dışarılara attık (ne ironi değil mi? dışarıda yağmurdan sular seller akıyor evde tısss ). Su olmadığı için ne yemek ne bulaşık ne de temizlik yapıldı ben de bol bol ördüm.

Berelere hala başlamadım (15 gün kaldı ve ben de tık yok :( ) Bol bol yeni başladığım şalı ördüm, son 15 sırasındayım, yakında biter diye umuyorum.

Bereler için hazırlık yaptım ama.Neler mi yaptım? Önce hangi modellerden başlayacağımı belirledim. Yünlerini ayarladım ve şişlerini. Şimdi örmeye hazırım.

İlk öreceğim model Fitted Seed stitch Hat . Bu bereyi Nako Superlambs Special ile öreceğim. 





Sonraki beremiz Winter Waffle Hat . Bu bereyi ise Nako Kış güneşi ile öreceğim






Ve üçüncü beremiz; Christian's Hat . Bu beremizi de Superlana midi ile öreceğim.



Evet efendim yünler ve şişler hazır, modeller belirlendi...Bana ise sadece örmek kalıyor.


Başlıyorum efendim, yakında paylaşmak üzere :)


28 Mart, 2015

Yeni Şal ve bere meydan okuması

Herkese merhaba, bugün aynı dün gibi hava yağmurlu Ankara'da...Biraz soğuk ama kışı geride bıraktık gibi...Yağmurlu günlerde yapılacak en güzel şey ya kitap okumaktır ya da örgü örmektir. Ben şimdilik örgü örmekten yana kullanıyorum tercihimi ama her an kitap okumaya da başlayabilirim :)

Bere meydan okumasının modellerine henüz başlamadım. Ön hazırlık kısmındayım, ben kendime meydan okurken size nasıl yararlı olabilirim, bu meydan okumadan siz nasıl kazançlı çıkarsınız bunları düşünüyorum. Bugün sürenin bitmesine 17 gün kaldı ve henüz hiç bir bereye başlamadım. Bu arada blogumun sağ tarafından kalan günleri takip edebilirsiniz, ben oradan takip ediyorum :)

Berelere başlamadığım gibi yeni bir şala başladım. Uzun zamandır arkadaşım Nilay'la ortak bir projeye başlamak istiyorduk. Sonunda bu şala karar verdik.





O benden biraz daha önce başladı, ilk şemayı bitirdi, ben biraz geriden geliyorum ilk şemayı henüz bitiremedim.









Ben daha önce bu yazımda bahsettiğim sarma iplerle örüyorum. İpimin rengi tam çıkmamış ama içinde mavi dalgalanmalar olan turkuaz bir yün. Hafif ışıltıları var. Sonucu merakla bekliyorum. Tığım 3,5 mm örgü tığı.




Siz de bu şalı örmek isterseniz Nilay'ın blogunu ziyaret edin, şemalar Nilay'ın blogunda!




25 Mart, 2015

Bere Meydan Okuması

Ay bitmeden yazayım dedim sizlere ama elimdeki işlerden bir türlü fırsat bulamadım.Biraz yoğunum bu sıralar. Nedeni ise bahar temizliği... Yünlerimde bahar temizliği yapıyorum. Nasıl mı? Yıllardır "off renge süpermiş" , " aa ben bununla kesin bir şey örerim" " hım mm yeni çıkmış deneyeyim bunu" , " bir şey örmesem bile almak beni mutlu edecek" diye alıp durduğum yünlerimi biraz eritmek istedim. Bunun için de kendimce sınıflandırdım hepsini ve uygun projelere başladım...şimdilik evdeki 2 yünü kullan yetmedi 2 tane daha al  şeklinde devam ediyorum :)) 


Bu temizliği biraz hızlandırmak için bir adım atıp sizleri de dahil edeyim işin içine dedim. Bunun için de  " Bere Meydan okuması" nı başlatıyorum. Nasıl olacak peki bu meydan okuma?? Aynen şöyle:


1. Portföyümde 10 bere modeli var

2. Önümde ise 21 günlük bir zaman dilimi (Bu hesaba göre Nisan 15 meydan okumanın son günü olacak)

3. 21 günlük süreçte 10 bere örülecek, sizlerle paylaşılacak.

4. Bu arada diğer işlerimde devam edecek

Sizleri bilmem ama ben her zaman sınırları belirlediğimde çok daha verimli çalışırım. En azından eskiden öyleydim . Şimdi kendi kendime meydan okuyor ve "Sercan 21 günde 10 bereyi örmen gerek" diyorum. Umarım başarılı olurum...Başarırsa elde edeceğim huzur, mutluluk tarifsiz olacaktır :)

Bere modellerim bunlar


Hangisinden başlasam ki???



02 Mart, 2015

Yine mi aynı problem?!!

Evet, evet yine aynı problem; misianalı şişler...Çok problem çıkardı bunlar son zamanlarda bana. Ama artık ustalaştım hemen çözüyorum :)

Sorunumuz bu sefer misinalı şişleri saklamak. Hani geçen sefer üzerinde numaraları olmayanları  bu yazımda nasıl numaralandıracağımızı  çözmüştük ya, işte şimdi de onları nasıl muhafaza edeceğiz bunu çözeceğiz. Her seferinde neydi bunun numarası dememek ve birbirlerine karışmadan düzenli durmalarını sağlamak için bu çözüm yöntemi. 

Gelelim malzemelere:




Kilitli buzdolabı poşetleri ( bir kutu yeter sanırım)
Makas
Beyaz etiket
Kalem
Misinalı şişlerimiz
Ve tabiki ölçme cetvelimiz


Benim şişlerin son durumu budur; birbirlerine karışmış, numaraları yazmayanlar yine belirsiz... Haydi iş başına!








Önce tek tek tüm şişleri numaralarına göre ayırın. Sonra her birini bir kilitli poşete koyun.
Beyaz etiketlerim biraz büyük olduğu için ortadan ikiye kesip her birinin üzerine şiş numaralarını yazdım, sizler de uygun şekilde etiketleme yapın.
Sonra aynı numara şişleri aynı poşete koyup üzerlerine etiketleri yapıştırın.
Ve harika sonuç, artık hepsi düzenli bir şekilde sınıflandırıldı. Saklaması kolay, kullanması kolay.










Misinalı şişlerinizi saklamak için kullanabileceğiniz bir yöntem, dosyalamak (buraya bakınız) bir yöntem de eski cd çantalarını kullanmak (bu bence en güzel yöntem !). 

Peki ben bu misinalı şişlere niye bu kadar taktım son zamanlarda merak ediyor musunuz? Hemen söyliyeyim; yün alma hastalığım sonucu evde biriken özellikle bere örebileceğim yünlerimi eritmek için bu sıralar bol bol bere örüyorum. Tabi genelde misinalı şiş kullanıyorum. Takıntımın tek sebebi bu. 

Bu problemi de çözdüm ya artık huzurla örebilirim :) 
Herkese bol örgülü ( ya da hobiniz her ne ise) ve huzurlu günler :)