30 Ağustos, 2013

Cuma Projesi-16/ Çiçekli lif

Bu lifin adını az önce başlığı yazarken uydurdum, bilmiyorum bir adı var mı? Ama arama motorlarına "katlı lif " diye yazarsanız karşınıza çıkacak modellerden biri de bu.Ben görüntüsüne bayılıyorum, çok kibar çok cici, ama lif olarak ne kadar kullanışlı bilemiyorum, henüz ördüklerimden birini kullanmak kısmet olmadı.

Hemen başlıyayım anlatmaya, hemen örün birer tane ve kullanın, böylece test edip onaylamış olalım :))

Lifimiz için bu sefer 1 numara, 1,90 mm tığ kullandım.


Sarı renk ipimizle 6 zincir çekin, halka yapın
1. sıra: 5 zincir çekin, halkanın içine bir tane 2li trabzan yapın, 2 zincir çekin bir 2li trabzan daha yapın, aralarda 2şer zincir olacak şekilde toplam 8 boşluk olacak şekilde 2li trabzan yapmaya devam edin.
2. sıra: Sık iğne ile beyaz rengi sabitleyin, 2 zincir çekin aynı boşluğa 3 tane 2li trabzan yapın. 2 zincir çekin sonraki boşluğa sık iğne ile batın. 2 zincir çekin bu boşluğa 3 tane 2li trabzan yapın, 2 zincir çekin sonraki boşluğa batın.Tüm boşlukları bu şekilde doldurun.
Çiçeğimizin ilk katı bitti.


Sarı renk ipe geçin;
3.sıra: Halkanın içindeki trabzanların arkasından zincir çekerek 2. kat yaprak için boşluklar oluşturacağız. Bunun için, sarı rengi herhangi bir trabzana sık iğne ile sabitleyin, 4 zincir  çekin, sonraki trabzana sabitleyin. Bu şekilde topalm 8 tane boşluk yapın.
4. sıra: Sarı renk ile devam ediyoruz. Birinci kat gibi, ilk boşluğa sık iğne ile sabitliyoruz, 2 zincir çekiyoruz, boşluğa 5 tane 2li trabzan yapıyoruz, 2 zincir çekip sonraki boşluğa geçiyoruz, sık iğne ile sabitliyoruz. Tekrar 2 zincir çekip bu boşluğa 5 tane  2li trabzan yapıyoruz. Bu şekilde devam ediyoruz. 8 yaprağı tamamlıyoruz.
Çiçeğin 2. katı da bitti.

Sıra geldi 3. kata, beyaz renge geçiyoruz, 2. katta olduğu gibi önce boşluklar için zincir çekeceğiz, sonra içlerini dolduracağız.
Bu sefer 5 zincir çekerek boşlukları yapın. İçlerini ise 7 şer tane 2li trabzan ile doldurun.

3. kat bittiğinde çiçeğimiz aşağıdaki gibi olacak.



Şimdi yeşil ipimizi alıyoruz. Herhangi bir yapraktan başlayarak, 7 trabzanın her birine birer trabzan yapıyoruz. 7 trabzanı tamamladığımızda 2 zincir çekip yandaki yaprağa geçiyoruz. Buraya da her bir trabzanın tepeisne bir trabzan olacak şekilde 7 tane 2li trabzan yapıyoruz.

Aralarda hep 2şer zincir çekerek her bir yaprağın tepesine 7 şer trabzanımızı yapmaya devam ediyoruz.

 


Bu sırayı tamamladıktan sonra beya zipe geçiyoruz. Beyaz ip ile alt sıradaki trabzanların tepeisne birer tane trabzan yaparak devam ediyoruz. 2 zincir boşluklarına geldiğimizde bu boşluklara 2 tane 2li trabzan yapıyoruz. Tüm sırayı bu şekilde örüyoruz.

 

Beyaz ipimzile örmeye devam ediyoruz.

2. sıra; 5 trabzanın tepesine tek tek 2li trabzan, 6. trabzanın tepesine 2 tane 2li trabzan yapıyoruz (aynı yere 2 tane 2li trabzan).Sırayı bu şekilde tamamlıyoruz.

3.sıra: 6 trabzanın tepesine tek tek 2li trabzan, 7. trabzanın tepesine 2 tane 2li trabzan yapıyoruz (aynı yere 2 tane 2li trabzan).Sırayı bu şekilde tamamlıyoruz.  

4.sıra: 7 trabzanın tepesine tek tek 2li trabzan, 8. trabzanın tepesine 2 tane 2li trabzan yapıyoruz (aynı yere 2 tane 2li trabzan).Sırayı bu şekilde tamamlıyoruz.

5.sıra: 8 trabzanın tepesine tek tek 2li trabzan, 9. trabzanın tepesine 2 tane 2li trabzan yapıyoruz (aynı yere 2 tane 2li trabzan).Sırayı bu şekilde tamamlıyoruz.



Şimdi örümcekleri yapmaya geldi sıra. Sarı rengimize geçiyoruz. Son sıradna başlayıp önce bir örümcek yapıyoruz, sabitlemeden bir örümcek daha yapıp, battığımız yerden sonraki 4. ilmeğe sık iğne ile bu örümcekleri sabitliyoruz. Tüm sırayı bu şekilde 2şer örümcek yaparak bitiriyoruz.

 


Resimde görüldüğü gibi bir sonraki sırada örümcek örmeye devam ediyoruz. Bu şekilde toplam 4 sıra örümcek örüyoruz.
 





 5. sırada bir örümcek yapıyoruz, Örümceği sabitlemiyoruz,  alttaki sıranın 2li örümceğinin tam ortasındaki boşluğa bir tane 2li trabzan yapıyoruz. 3zincir çekiyoruz, bu trabzanın tepesine 3 zinciri sabitliyoruz. tekrar bir trabzan yapıyoruz aynı yere, yine 3 zincir çekip bu trabzanın tepesine sabitliyoruz. bu şekilde toplam 5 tane 2li trabzan ve tepelerine 3 er zincirlik pıtırcık yapıyoruz. 5. den sonra bir örümcek yapıp yandaki 2li örümceğin ortasına sık iğne ile sabitliyoruz. Tekrar bir örümcek yapıp sonraki boşluğa geçiyor ve buraya da 5 li pıtırcıklı trabzanlarımızı yapıyoruz. Kenar oyası bu şekilde sıra sonuna kadar devam ediyor. Sıra bitince ilk katımız tamamlanmış oluyor.






Şimdi beyaz rengimize geçiyoruz, bir sıra alıyoruz, 3. sıranın trabzanlarının tepesine ipimizi sabitleyip örümceklere başlıyoruz. İlk kattaki gibi örümcekleri yapmaya devam ediyoruz. Bu katta 3 sıra örümcek 4. sırada da kenar oyasını yapacağız. Aynen ilk kattaki gibi.

 

2. katımızda bitti.
 

3. katımız için (en içteki kat) 1. sıranın trabzanalarının tepesine sarı rengi sabitleyip 2 sıra örümcek 3. sıra kenar oyası olacak şekilde örüyoruz. 

 

3. katımız bititğinde lifimiz üstteki resimdeki gibi olacak. 

Bence çok kibar çok cici bir lif, umarım kullanımız da rahattır.

Örecek herkese kolay gelsin!
Share:

7 yorum:

  1. çok beğendiğim ve yapmak istediğim liflerden birisi de buydu Sercancım...emeğine sağlık...diğer lifim bitsin hemen bunu da başlayayım...ben de sadece örmeyi ve ördüklerimin çoğunu hediye etmeyi seviyorum, daha ördüğüm hiç bir lifi kullanmadım, hediye vermediklerimi de çocuklarımın çeyizi için saklıyorum...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. teşekkür ederi sevim ablacım, zevkli bir lif, şimdi ufak değişikliklerle yenisi örüyorum onu da paylaşırım inşallah...

      Sil
  2. sercan hanım sizi uzun zamzndır takip ediyorum sizden çok şey öğrendim allah sizden razı olsun yuvanızda mutlu yaşayın inşallah

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. çok teşekkür ederim, Allah sizden de razı olsun, tüm iyi dileklerinize çok çok teşekkürler. Allah izin veridği müddetçe sizlerle daha çok şey paylaşmayı düşünüyorum...

      Sil
  3. Sevgili Sercan çok güzel bir paylaşım ve çok da açıklaması net. Ellerine sağlık. Çok teşekkürler. Bloğumda senin bloğunu kaynak göstererek paylaşmak isterim. İzin verirsen.

    YanıtlaSil
  4. teşekkür ederim ufukcum...paylaşabilirsin benim için mahsuru yok...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkürler Sercan'cığım. Görmek istersen burada : http://ufuk-aysaatleri.blogspot.com/2013/09/aycicegi-gibi-lif-secan-senaydan.html

      Sil

Gmail hesabı olmayan ziyaretçiler yorum bırakmak için lütfen Adı/Url seçeneğini seçiniz