27 Eylül, 2013

Cuma Projesi-20/ Elbise Lif

Merhaba herkese, bu hafta size değişik bir lif anlatacağım...Benzerlerini de önümüzdeki haftalarda anlatmayı düşünüyorum, zira bir kaç farklı çeşidi var.

Yetiştirmem gereken çok lif var, ve tabiki yeni projeler o yüzden hemen anlatmaya başlıyorum :)

2 renk lif ipimiz ve no:8 ( 1,25 mm ) tığımızı alıyoruz. Önce 2 zincir atıyoruz, ilk zincire bir tane fıstık yapıyoruz. Bu fıstığın tepesine bir fıstık daha yapıyoruz, ve toplam 18 fıstık olacak şekilde üst üste fıstık yapmaya devam ediyoruz.


 Sonra bu fıstıkları bir halka oluşacak şekilde birleştiriyoruz.




Birleştirdiğimiz yere bir fıstık yapıyoruz,sabitliyoruz. Tepesine bir fıstık, sabitlemeden hemen dibine bir fıstık yapıyoruz, ve ikisini birlikte sabitliyoruz.





Bir fıstık yapıyoruz, yandaki iki fıstığın arasındaki noktaya da bir fıstık yapıp ikisini birlikte sabitliyoruz. Tepeye bir fıstık, dibine bir fıstık yapıp birlikte sabitliyoruz.




 Bu şekilde sıra sonuna kadar örüyoruz. Sıra sonunda aşağıdaki  modeli elde etmiş olacağız.




Şimdi beyaz renge geçiyoruz. Bu sefer sizlere ilk başlarda anlattığım kutucuk oluşturan fıstıkları öreceğiz. Bunun için önce bir fıstık yapıp sabitleyeceğiz (sıranın başı), sonra tepesine bir fıstık, bir sonraki boşluğa bir fıstık yapıp birlikte sabitleyeceğiz. Sonra yine tepeye bir fsıtık, bir sonraki boşluğa bir fıstık yapıp birlikte sabitleyeceğiz. Bu şekilde sıra sonuna kadar devam edeceğiz.



Sıra sonlarında tepeye bir fsıtık yapıp sabitleyip baştaki fıstığın tepesine sık iğne ile birleştirerek sırayı kapatıyoruz.




2 sıra beyaz iple hiç artırma yapmadan örmeye devam edeceğiz.



Şimdi kolları ayıracağız. Boyundan başlamalı yelek, hırka örenler için burası çok tanıdık, çok kolay.Sıra başından itibaren 10 tane yatay fıstık sayın ve siz de bunların tepesine 10 tane kutucuk oluşturacak şekilde fıstıklarınızı örün, sonra 8 yatay fıstık atlayıp (ya da kutucuk) 9. suna batıp fıstıklarınızı örmeye devam edin.


Yine bir 10 kutucuk örün, 8 tane atlayın ve sıra başına birleştirin.


Koltuk altından bir resim çekmeye çalıştım ama biraz karışık oldu, tam koltuk altında tek bir yatay fıstığınız olacak buna dikkat edin.



2. sıranın başında bir sabit fıstık, tepeye bir fıstık dibine bir fıstık 2sini birlikte sabitleyin. Tepeye bir fıstık, bir sonraki boşluğa bir fıstık birlikte sabitleyin,  tekrar tepeye bir fıstık, dibine bir fıstık birlikte sabitleyin (bu bir artırma oluyor, bir başlangıçta bir de burada  koltuk altında 2 artırma yapmış olduk).








 Bir sonraki koltuk altına gelinceye kadar kutucuk örün ve bir sonraki koltuk altında yine aynı şekilde 2 artırma yapın. Sıra başına kadar kutucuk örmeye devam edin.

 Bundan sonra bir sıra artırma yapmadna öreceksiniz. Sonrkai sırada yien artırma yapacaksınız. Artırma yaparken koltuk altında bir yatay fıstık kalacak şekilde her iki boşlukta artırma yapacaksınız (daha net anlaşılabilmesi için üstteki resme bakın lütfen).


Son artırma sırasında sonra 4 sıra hiç artırma yapmadan örün. Sonra beyaz renge geçin ve 2 sıra da beyaz ile örün.



Elbisemiz bitti. Şimdi de biraz süsleyelim. Bunun için her zaman yaptığım (lütfen önceki yazılarıma bakın) pıtırcıklardan yapacağız. Boyun kısmına beyaz renk ile, kollara ve etek uçlarına sarı ile.

Süsleme bitmiyor hemen, bir de ufak kuşak yapalım elbisemize :) Bunun için 6 zincir çekin, halka yapın.  2 zincir çekin, halkanın içine 4 tane 2li trabzan yapın, 2 zincir çekin halkanın içine sık iğne ile sabitleyin. 2 zincir çekin 4 tane 2li trabzan yapın, 2 zincir çekin halkanın içine sabitleyin. Bu şekilde bir yaprak daha yapın. Son yapraktan sonra ben 150 zincir daha çektim, sonr abir 6 zincir daha çekip halkayı oluşturdum ucunda, yine ilk halkaya yaptığım gibi 3 yapraklı bir çiçek yaptım.




Sonra elbisemin beline kuşağımı da taktım ve size poz verdik :)) Boyun kısmından elinizi sokup kullanabileceğiniz güzel bir lifiniz oldu, güle güle kullanın :))



Share:

4 yorum:

  1. yapmak istediğim bir modeldi teşekkürler canım...

    YanıtlaSil
  2. ellerine sağlık sercan hanım harika olmuş anneciğim örmüştü bana da

    YanıtlaSil
  3. Bu ne güzel, ne şirin bir model yine. Çok teşekkürler arkadaşım. :)

    YanıtlaSil
  4. teşekkürler arkadaşlar :)) elbise liflere devam edeceğim inşallah...yapması kolay ve çabucak bitiyor...

    YanıtlaSil

Gmail hesabı olmayan ziyaretçiler yorum bırakmak için lütfen Adı/Url seçeneğini seçiniz