04 Ekim, 2013

Cuma Projeleri-21/ Elbise Lif 2

Geçen hafta cici bir elbise örmüştük lif olarak. Bu hafta yine bir elbise lif örüyoruz. Geçen haftakinden de basit üstelik :))

Hemen başlayalım efendim...

Tığ no 8 - 1,25 mm, 2 renk lif ipim var.

Geçen hafta yaptığımız gibi üst üste fıstık yaparak başlıyoruz. 18 fıstık yapınca hemen bir halka yapıyoruz.


İlk sıramız aşağıdaki reismd eçok belirgin görünmese de bir fıstık araya bir zincir aynı yere bir fıstık, bir zincir sonraki noktaya bir fıstık araya bir zincir aynı yere bir fıstık şeklinde olacak.



 2. sıra ve bundan sonraki tüm sıralarda aynı yere yaptığımız iki fıstığın arasına bir fıstık bir zincir aynı yere bir fıstık yapılacak. Aralarda hep bir zincir çekilecek. Bu şekilde toplam 4 sıra örülecek.





4. sıra bu şekilde ördükten sonra kolları ayırmaya geldi sıra. Burada yapacağınız şey çok basit, 5 tane yanyana 2 şerli fıstık yapıyorsunuz önceki sıralardaki gibi. Alt sıradan 4 fıstık atlayıp 5. fıstığın arasına 2şerli fıstıkları yapmaya devam ediyorsunuz, 5 tane daha yapılacak, sonra baştaki fıstık ile birleştirilecek. Arada 4 fıstık daha atlamış olacaksınız.

 

Aşağıdaki resimdeki gibi olacak kollar ayrıldıktan sonra lifimiz.


Bu sırada beyaz ipe geçiyoruz. Burada dikkat edeceğiz nokta daha önce 2şerli fıstıkların arasına yaptığımız fıstıklardan aralardaki 1 zincir boşluklarına da yapıyor olmamız. Aralarda hep bir zincir çekerek 10 fıstığımızın arasına ve aralarındaki 1 zincir boşluklarına 2şerli fıstıklarımızı yapacağız.

 


Aşağıdaki resimdeki gibi olacak.

 


Bundan sonra bir sıra beyaz bir sıra diğer renkten olmak üzere toplam 14 sıra öreceğiz.
 



Lifimiz bitti sayılır, süslemeler kaldı sadece. Ben etek ve kol uçlarına trabzan üzeri pırtık yaptım, sizler istediğiniz başka bir şeyle de süsleyebilirsiniz. Benim yaptığım bir zincir boşluğuna beyaz ipi sabitledim, bir zincir çektim, 2 fıstığın arasına bir trabzan yaptım, trabzanın tepesine 3 zincir çekerek bir pırtık yaptım, aynı yere bu şekild etoplam 3 tane trabzan yaptım, bir zincir çektim yandaki bir zincir boşluğuna sık iğne ile sabitledim. Tüm kenarı bu şekilde ördüm, sonra aynı şekilde kol uçlarını ördüm.

 

Yakaya bir şey yapmadım, siz isterseniz yapabilirsiniz.

Çok kolay bir model, çabuk da bitiyor, 2 tane ördüm hevesimi aldım :))




Örecek herkese kolay gelsin!
Share:

7 yorum:

  1. Canım ablam aslında tam da buydu yapmak istediğim akşam oyalanayım diye uzun lif başladım ben de ..o dursun bi tane bundan başlım bari :))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. pelincim sen diğerini istedin diye önce onu anlattım...benim favorim budur

      Sil
  2. ellerinize sağlık cok güzel olmuş banada beklerim sevgiler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. ben size siz bana gelemden geldim aslında :)) uzun lifin tarifini sizde gördüm, sizden yararlanaraj kendimce yakında bir tane öreceğim inşallah...

      Sil
  3. ellerine sağlık sercan hanımcım epey bir lif arşivin oldu olsun lif her zaman lazım bir şey daha örmeyeceğim dedikçe örülüyor

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. teşekkür ederim mavilalecim, eylüşden fırsat bulup rahat rahat ördüğüm nadir şeylerden biri lif...iplerim bitinceye kadar örmeyi tasarladım, inşallah örmeye devam edeceğim

      Sil
  4. Ellerine emeğine Sağlık Sercan.Bu anlatımların olmasa bu liflerden öremezdim sanırım.Sarı renkli lahana lifi bitirip, bloğuma ekledim.Dün gece de bu elbise lif bitti.Model dediğin gibi çok kolay ve zevkli.Sen anlattıkça ve ipler bitinceye kadar bende seni takip edeceğim sanırım.Emeğin için tekrar çoook teşekkür ederim...

    YanıtlaSil

Gmail hesabı olmayan ziyaretçiler yorum bırakmak için lütfen Adı/Url seçeneğini seçiniz