13 Temmuz, 2012

Cumanın Projesi/ Project of Friday-2

Nasıl olsa lif öreceğim, perşembeden başlar cumaya hem resimler hem lif hazır olur dedim...Öyle de yaptım.Ama evdeki hesap çarşıya uymadı, bir ufak detayı atlamışım; EYLÜL! Saolsun kızım 2 gündür olmadığı kadar huysuz, örgü örmek şöyle dursun, ihtiyaç molası bile veremiyorum :(
Ama azmin elinden bir şey kurtulmazmış :)) Yeni lif modelim de hazır, haydi başlayalım...

Because of my baby girl project of this week is a bit late...She is very grumpy last two days...But I finally finished the project and her is the project of this friday...





Bu da daha önceki gibi kolay bir model. İlk etapta sizlere kolay modelleri anlatmak istedim. Daha sonra daha zor modellere geçeriz.
This pattern is also easy one like the one I posted last week. The dificult ones will come :))

Geçen hafta anlattığım gibi 18 adet fıstık yaparak başlıyoruz yine.
As we did last week make a chain and in this chain crochet a puff stitch, and work totaly 18 puff stitch like this.

Sıra sonunda 3 zincir çekip son fıstığın tepesine 3 tane 3 lü trabzan yapıyoruz. Araya zincir çekmeden sonraki fıstıkla ilk fıstığın arasındaki boşluğa bu sefer 4 tane 3 lü trabzan yapıyoruz. Bu şekilde sıra sonuna kadar her bir fıstığın arasına 4 er 3 lü trabzan yaparak sırayı tamamlıyoruz.



Turn and chain 3, make 3 half double crochet , without a chain make 4 hdc between the first and second puff stitches. And work like this to end of the row.


Sonraki sırada diğer renk ipi bağlayıp bu trabzanların tepesine birer tane tek fıstık yapıyoruz ve hepsinin başını bir sabitliyoruz.

On the next row with the second color, crochet puff stitch of four on the top of the hdcs of  previous row and pull yarn together (please see picture above).

Bu ilk 4lü tek fıstığın tepesine normal fıstık yapıyoruz ama ilmekleri kapatmıyoruz. İlmekleri kapatmadan dah önce yaptığımız gibi sonraki 4  3lü trabzanın tepeisne yen 4 tane tekli fıstık yapıp ilmekleri beraber kapatıyoruz.Aşağıdaki resimdeki gibi.Sırayı bu şekilde tamamlıyoruz.

On this puff stitch make another puff stitch but do not pull the yarn, make another puff stitch of four on next 4 hdcs and pull yarn together as shown in the picture.And work like this at the end of the row.


Sonraki sıra 2. sıradaki gibi 4 tane 3 lü trabzan yapıyoruz yien 2. renkle. Sonraki sırada ise sarı rengin ilk sırası şeklinde örülecek. Örgü sonuna kadar bu 2 sırayı tekrar ederek örgüyü bitirin. Ben kenarlarını reismdeki gibi geçtim sizler istediğiniz gibi bir kenar uygulayabilirsiniz.

The pattern is about repeating last two rows 11 times. At last row work only the 3rd row and fasten.You can crochet any kind of edging to finish. And you can work this pattern more than two color. I hope you enjoy it :))

Bu haftaki projemiz de tamam darısı önümüzdeki haftaya :))
Share:

8 yorum:

  1. Ellerinize sağlık. Renkleri de çok cici. Keyifle kullanın. Tabii kolay gelsin.

    YanıtlaSil
  2. Ne güzel anlatmışsın Sercan,emeğine sağlık.Böyle anlatımlarla örebiliyorum ancak lifleri.Bir sonrakini merakla bekliyorum..

    YanıtlaSil
  3. Dilekcim çok teşekkürler, bunlar kullanmaktan çok hediyelik oluyor..
    Nazancım, nette gördüğüm bir çok modeli anlatmayı düşünüyorum..gelecek haftakine de biran önce başlayacağım sonra çok sıkışıyor...

    YanıtlaSil
  4. onca iş arasında nasıl örüyorsun hala inanamıyorum sana Sercan,kendimi kötü hissettiriyosun bana bak söylim:))ben de başladım bir hırkaya ama ay oluyor yani...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. sorma canısı aslınd aöremiyorum ben de..ufacık bir lifi tam bir hafta da örebiliyorum, bazen şaşıyorum neden bu kadar uzun sürüyor diye...benimd ebaşlayıp yarım yarım bekleyen çook işim var, eskiyi düşününce ben d ekötü oluyorum ama olsun di mi bizim şekerlerimiz her şeye değer :))

      Sil
  5. gayet güzel tarif etmişsiniz ellerinize sağlık.sizi takibe aldım bende bekliyorum.hayırlı ramazanlar

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Seyyah gülcüm çok teşekkür ederim...en kısa zamanda ziyaretinize geliyorum

      Sil
  6. Ellerinize sağlık.Severek takip ediyorumsizi:)

    YanıtlaSil

Gmail hesabı olmayan ziyaretçiler yorum bırakmak için lütfen Adı/Url seçeneğini seçiniz