12 Nisan, 2013

Nisan Çiçekleri-12

bir Menekşe tarifiyle daha karşınızdayım. Yine elimdeki renklerle gerçeğe pek uymayan bir sonuç ortaya çıktı, yine de yapılmaya değer bir model, deneyin pek seveceksiniz.



Anlatımını Annoo's Crochet World' de adım adım takip edebilirsiniz. Tercümesini hemen yapıyorum.

Sihirli halka yaparak açık sarı renkle başlıyoruz bu modele, içine 5 tane yarım 2li trabzan yapıyoruz.
2. sıra: Trabzanların tepesine sadece öndeki ilmeği alarak 5 tane sık iğne yapıyoruz.
3. sıra: Turuncu ipi herhangi bri ilmeğin tepesine bağlayarak, 6 zincir çekip sonraki ilmeğin tepesine sık iğne ile batıyoruz. Bunu bir kez daha tekrar ediyoruz.Aynı şeyi bu sefer 4 zincir çekerek yapıyoruz. Bir kez 5 zincir ve son olarak 4 zincir çekerek tekrar ediyoruz. Son 4 zinciri ilk baştaki altı zincire sık iğne ile bağlıyoruz.
4. sıra: 6 zincirin içine bir tane yarım 2li trabzan, bir 2li trabzan, bir 3lü trabzan (1 zincir, bir 3lü trabzan) 9 defa, bir 2li trabzan, bir tane yarım 2li trabzan , bir sık iğne yapıyoruz. Sonraki 6 zincirin içine , bir sık iğne, bir tane yarım 2li trabzan, bir 2li trabzan, bir 3lü trabzan (1 zincir, bir 3lü trabzan) 9 defa, bir 2li trabzan, bir tane yarım 2li trabzan , bir sık iğne yapıyoruz.Turuncu ipimizi koparıp koyu sarı ipe geçiyoruz.
5. sıra:Sık iğne ile 4 zincir boşluğuna bağlıyoruz ipimizi, bir tane yarım 2li trabzan, 6 tane 2li trabzan, bir tane yarım 2 li trabzan, bir sık iğne yapıyoruz. 5 zincir boşluğuna geçiyoruz,  bir sık iğne, bir tane yarım 2li trabzan, 7 tane 2li trabzan, bir tane yarım 2 li trabzan, bir sık iğne yapıyoruz.4 zincri boşluğuna geçiyoruz, bir sık iğne, bir tane yarım 2li trabzan, 6 tane 2li trabzan, bir tane yarım 2 li trabzan, bir sık iğne yapıyoruz.

İpinizi koparabilrisiniz, menekşemiz bitti :))

Share:

0 yorum:

Yorum Gönder

Gmail hesabı olmayan ziyaretçiler yorum bırakmak için lütfen Adı/Url seçeneğini seçiniz