19 Nisan, 2013

Nisan Çiçekleri-19

Yine Attic24'ten cici bir çiçek modelini paylaşmak istiyorum sizlerle.Lafı uzatmıyorum hemen yapılışına geçiyorum.

Adım adım anlatımı Attic24'te, çevirisi burada.




İlk rengimizle 4 zincir atarak başlayın, halka yapın.
1. sıra: 2 zincir çekin ve halkanın içine 6 tane sık iğne yapın.Toplam 7 sık iğneniz olacak.
2. sıra: 2 zincir çekin aynı yere bir sık iğne yapın. Sonraki her bir sık iğnenin tepesine 2şer sık iğne yapın. Toplam 14 sık iğneniz olacak.
İlk katı yapmak üzere 2. rengimize geçiyoruz.İpinizi herhangi bir ilmeğe bağlayın, sonraki ilmeğe 4 tane 2li trabzan yapın, sonrkai ilmeğe bir sık iğne yapın. İlk yaprağınız tamamlanmış oldu. "Sonraki ilmeğe 4 tane 2li trabzan yapın, sonrak ilmeğe bir sık iğne yapın" bu şekilde toplam 7 yaprağı tamamlayın.
2. katı yapmak için 3. rengimize geçin. Bu katı oluştururken önce zincir çekeceğiz, sonra zincirlerin içini dolduracağız. Zincirlerimizi bir önceki katmandaki trabzanların arkasına çekiyoruz, ortadaki iki ilmeğin arkasından Attic24'ün gösterdiği gibi iki ilmek alıp sık iğne yapıyoruz. 3 zincir çekiyoruz, bir sonrkai yaprağın arkasına geçiyoruz. Bu şekilde toplam 7 zincir yapıyoruz.
Şimdi bu zincirlerin içini dolduracağız.Bu zincirlerin herbirinin içine 6 tane 2li trabzna bir tane sık iğne yapacağız. Bu şekilde 2. katın yapraklarını da oluşturmuş olacağız.
Gelelim son katın yapraklarına, aslında burada bir önceki katta yaptıklarımızın aynısını yapıyoruz. 4. rengimizi bağlıyoruz, yine yaprakların arkasından zincir çekiyoruz önce, bu sefer 4 er zincir çekiyoruz.
Sonra her bir zincirin içine, 7 tane 2li trabzan, bir sık iğne yaparak yaprakları tamamlıyoruz. 
Ve son olarak kontur çizgimizi çekeceğiz. Bunun için son rengimize geçiyoruz.İlmeklerin arka boşluğuna (lütfen resimde gösterilen yere dikkat edin) batarak her bir ilmeğin tepesine bir sık iğne yapıyoruz. Yaprakların ortasına geldiğimizde ise zinciri battığımız ilmeklerin tam ortasına batarak ilmeğimizi uzatmış olarak sık iğne yapıyoruz. Bu şekidle tüm yapraklaırn etrafını dolanıyoruz. Ve çiçeğimiz bitti.

Attic24 bu çiçekle birlikte çok cici bir yaprak açıklaması yapmış Ben pek beğendim, bir tane yaptım ve sizlere de açıklayayım dedim.

Yaprak için 1. renkle 10 zincir çekerek başlıyoruz, 2. zincire sık iğne yaparak devam edip toplam 9 adet sık iğne yapıyoruz zincirin üstüne. Sonra 2. renge geçiyoruz ve önce bir sık iğne, sonra bir 2li trabzan sonraki 4 ilmeğe birer tane  3lü trabzan (bu bildiğimiz 3lü trabzan değil, burada tığın başını 2 defa doluyoruz, ve 2şer 2şer 3 defada çıkıyoruz) , bir 2li trabzan, bir yarım 2li trabzan,bir sık iğne yapıp ilk tarafı bitiriyoruz. Şimdi burada ufak bir uç kısım yapacağız, bunun için yaprağın uç kısmına bir 2li trabzan yapın, 2 zincir çekin, 2. zincire bir sık iğne yapın, uç kısma yien bri 2li trabzan yapın. Yaprağın diğer tarafına geçin, bir sık iğne, bir yarım 2li trabzan, bir 2li trabzan, 4 tane 3lü trabzan, bir 2li trabzan, bir sık iğne ve aynı yere bir de boş ilmek (tığın başını dolamadan batın, bir defa da çıkın) yapın. Yaprağımız da bitti.

Yapacak herkese kolay gelsin !

Share:

0 yorum:

Yorum Gönder

Gmail hesabı olmayan ziyaretçiler yorum bırakmak için lütfen Adı/Url seçeneğini seçiniz