04 Nisan, 2013

Nisan Çiçekleri-2 ve 3

Geçmiş günleirn çiçeklerini tek tek yazıp birden sizi yazılara boğmak istemedim, ayın 2 si ve 3 ü için yaptığım çiçekleri de anlatayım hemen sizlere....

2. çiçeğim:



Yapılışı Suz Place'de, umarım Türkçe çevirisini yazmamda bir sorun yoktur...

Yine Nako Bonbon Lüks ve yine 3 mm tığ

4 zincir çekerek başlayın
1. sıra: 3 zincir çekin ve 11 tane 2li trabzan yapın
2. sıra: her bir trabzanın tepesine; 2 zincir çekin, 1 tane 2li trabzan yapın, kapatmayın, aynı yere bir tane daha 2 li trabzan yapın, 2 sini bir kapatın, 2 zincir çekin ve aynı yere batın. Bu şekilde her bir trabzanın tepesine 2zincir-2tane 2li trabzan (2sini birlikte kapatarak) -2 zincir  olacak şekilde toplam 12 yaprak yapın.
Ve bir çiçeğimiz daha bitti :))

Gelelim 3. çiçeğimize:


Bu çiçeğin şemasını nette gezerken buldum, çook kolay ama çok cici bir model.Şema okumayı bilmeyenler için hemen geliyor açıklama:

9 zincir çekekre sık iğne ile birleştirip bir halka yapın.
1. sıra: 1 zincir çekin, bunu 1 sık iğne olarka sayın ve halkanın içine 15 sık iğne daha yapın.
2. sıra: 3 zincir çekin, bunu 1 tane 2li trabzan olarka sayın ve aynı yere 3 tane daha 2 li trabzan yapın. bir zincir çekin, sonraki sık iğnenin tepesine sık iğne ile batın, sonraki sık iğne tepesine batın bir zincir çekip bir sonrkai sık iğnenin tepesine 7 tane 2li trabzan yapın. bir zincir çekip sonraki sık iğnenin tepesine batın ve bu şekilde sıra sonuna kadar toplam 5 yaprak olacak şekilde örmeye devam edin.

Veee 3. çiçeğimiz de biter !

Share:

0 yorum:

Yorum Gönder

Gmail hesabı olmayan ziyaretçiler yorum bırakmak için lütfen Adı/Url seçeneğini seçiniz