18 Nisan, 2013

Nisan Çiçekleri-18

Dün yazımda sizlere Attic24'den bahsetmiştim, anlattığı çiçek modellerinden yararlandığımdan. Hazır bahsetmişken oradan yararlanarak yaptığım çiçekleri arka arkaya sizlere anlatayım istedim.
Attic24'ten sizlere güzel bir nergis geliyor şimdi de :))

 Anlatımı için buraya mutlaka bakın.Adım adım resimlerle anlatılmış çiçeğimizin yapılışı.

 

4 ilmek atarak başlıyoruz, ama bu sefer başlngıç ipimizi yaklaşık 20 cm kadar bırakıp sonr azincir atın, sık iğne ile birleştirin halka yapın.
1. sıra:2 zincir çekin bu bir sık iğne sayılacak, halkanın içine 11 tane daha sık iğne yapın.
2. sıra:İlk ilmeğe sık iğne yapın ve 6 zincir çekin, tığdan sonraki 2. zincire bir sık iğne yapın,  sonra sırası ile zincirin üzerine, bir yarım 2li trabzan, bir yarım 2li trabzan, 2li trabzan, 2li trabzan yapın.Halkanın içindeki bir ilmeği atlayıp sonraki ilmeğe sık iğne yapın. yaprağınız halkaya bağlanmış oldu.Sonra yien 6 zincir çekip bir önceki zincire yaptıklarımızı aynen yapın, yine bir ilmke atlayıp sık iğne ile yaprağı halkaya bağlayın. Bu şekilde 6 yaprağı tamamlayın.
3. sıra: Aynı renk iplikle devam ediyoruz. Bu sırada yapraklarımızı dolgunlaştırmak için üzerlerinden gideceğiz.Bunun için her bir ilmeğin üzerine bir sık iğne yapacağız. bir tarafta 5 sık iğne yapıp, en tepeye geleceğiz, buraya aynı noktaya 2 sık iğne yapacağız sonra diğer tarafa geçip 5 sık iğne daha yapıp yaprağı bitireceğiz.
Tüm yaprakları bitirince yaklaşık 20 cm lik bir ip bırakarak ipinizi sabitleyin ve koparın.
Şimdi ortadaki kısma geçiyoruz.
4. sıra: Burada yaprakları oluştururken zincir çektiğimiz sırada bir ilmek atladığımız ilmeklerle çalışacağız. Bu ilmekler yaprakların dibinde, yaprakları biraz geri iterseniz rahatlıkla çalışırsınız. İlk ilmeğe koyu renkli ipimizi bağlayarak başlıyoruz, 2 zincir çekiyoruz aynı yere bir sık iğne yapıyoruz. Sonrkai atladığımız ilmeğe geçip aynı yere 2 sık iğne yapıyoruz. Bu şekild etüm atladığımız sık iğnelere 2şer sık iğne yaparak sırayı bitiriyoruz.
Bir sıra daha sık iğne yapıyoruz. Ve son olarak uçlardaki fırfırlı efekti vereiblmek için her bir sık iğnenin içine sık iğne-1 zincir-sık iğne yapıp sırayı bitiriyoruz. Böylece nergisin borusu da birmiş oluyor. İpinizi sabitleyip koparın.
Şimdi gelelim uzun uzun bıraktığımız iplere. Bu ipleri bir iğneye geçirin, çiçeğin ortasından arkadan öne geçirin sonra uzunca bırakarak tekrar arkaya geçirin ve sabitleyip kesin. Şimdi ön tarafta uzun kalan ipleri ortadan kesin 4 ayrı ip olarak bırakın (Eğer Attic24 ten takip ederseniz, resimlerden ne anlatmak istediğimi daha net takip edersiniz).
Nergisimiz tamam. 



Attic24 bir de minik bir yaprak açıklaması yapmış, benim yaprağım pek güzel olmadı, umarım sizinkiler güzel olur.

Yaprak için; 11 zincir atın, tığdan sonraki 2 zincire bir sık iğne yapın.Tüm zincir boyunca her bir zincir ebir sık iğne yapın, toplam 10 sık iğneniz olacak.Sıra sonunda 2 zincr çekin ve tığdan sonraki 2. zincire bir sık iğne yapın, diğer taraftan devam ederek (sık iğnelerin üstünden değil), yine her bir ilmeğe bir sık iğne yapın.
Yaprağımız da bitti. 

Herkese kolay gelsin !
Share:

0 yorum:

Yorum Gönder

Gmail hesabı olmayan ziyaretçiler yorum bırakmak için lütfen Adı/Url seçeneğini seçiniz