14 Nisan, 2013

Nisan Çiçekleri-14

Çiçekleri örmeye devam ediyorum, örecek çok modelim var daha...Eylül'ümün minik ayakkabı kutusunun içinde biriktiriyorum çiçekleri, arada geliyor boşaltıyor kutuyu, çiçekleri saçıyor etrafa :)) Onun için de eğlence oldu bu çiçekler.

Bugünkü çiçeğimiz biraz uğraştırabilir sizleri. 3lü trabzan dediğimiz ama bildiğimiz 3lü trabzandan biraz farklı bir trabzan kullanacağız burada.



Hemen anlatayım sizlere:

1. rengimizle sihirli halka yaparka başlıyoruz, halkanın içine 6 tane sık iğne yapıyoruz.
Bir sonraki sırada 2. renk ile her bir sık iğnenin tepesine 2 şer tane yarım 2li trabzan (2li trabzna yapackamış gibi ipi bir kez dolayıp 1 kerede çıkıyoruz) yapıyoruz, toplam 12 yarım 2li trabzanımız oluyor.
Son sırada 3. rengimize geçiyoruz. 5 zincir çekiyoruz, aynı yere 3 tane 3lü trabzan yapıyoruz. Sonraki ilmeğe 3 tane 3lü trabzan yapıyoruz, 5 zincir çekip trabzanların dibine batıyoruz. *Sonraki ilmeğe geçiyoruz sık iğne ile, 5 tane zincir çekip aynı yere 3 tane 3lü trabzan yapıyoruz. Sonraki ilmeğe atlıyoruz, 3 tane 3lü trabzan yapıyoruz, 5 zincir çekip dibine batıyoruz*. Sıra sonuna kadar işaretin arasını tekrar ediyoruz.


Peki bu 3lü trabzan nasıl yapılacak?? 3lü trabzanı yaparken tığımızın başını 2 defa doluyoruz, ilmeğe batıyoruz, 2şer 2şer 3 defada çıkıyoruz. Videosu burada, anlattığım videoyu izlediğinizde daha açık olacaktır.

Share:

0 yorum:

Yorum Gönder

Gmail hesabı olmayan ziyaretçiler yorum bırakmak için lütfen Adı/Url seçeneğini seçiniz