04 Nisan, 2013

Nisan Çiçekleri-4

Nisan 4 için sizlere çok yapılan bir çiçek motifini paylaşmak istedim. Bu motifin bir çok yapılış şekli var, ben 2 katlısını yaptım, katları artırabiliyoruz.

Çiçeğe 6 zincir çekerek başlayın.
1. sıra: 6 zincir çekin, 2li trabzan yapın, aralara 3 er zincir çekerek toplam 8 boşluk olacak şekilde 7 tane daha 2 li trabzan yapın .





2. sıra: ilk boşluğa bir sık iğne yapın, 5 tane 2li trabzan yapın aynı boşluğa, yine bir tane sık iğne yapın, ve sonraki boşluğa geçin. Bu boşluğa da bir sık iğne 5 tane 2li trabzan bir sık iğne yapın. Bu şekilde her boşluğa sık iğne-5 tane 2li trabzan-sık iğne yaparak 8 yaprağı tamamlayın.



3. sıra: Bu sırada 2 taç yapraklar için zincir çekeceksiniz. İlk sıradaki her trabzanın arkasına 5 er zincir çekerek sık iğne ile batın. Yine toplam 8 adet boşluk olacak.




 4. sıra: 5. zincir boşluklarına sık iğne-7 tane 2li trabzan-sık iğne (bir önceki taç yapraklarda yaptığımız gibi) yaparak 8 yaprağı tamamlayın.


 Ve çiçeğimiz tamam...

Bu çiçeği her katta zincir sayısını ve trabzanları 2 şer artırarak daha katlı yapabilirsiniz. Her katta renk değiştirerek daha renkli bir çiçek elde edebilirsiniz.


Share:

2 yorum:

  1. eline emeğine sağlık arkadaşım hayırlı cumalar.

    YanıtlaSil
  2. ellerinize sağlık cok güzel bir anlatım banada beklerim sevgiler

    YanıtlaSil

Gmail hesabı olmayan ziyaretçiler yorum bırakmak için lütfen Adı/Url seçeneğini seçiniz