17 Nisan, 2013

Nisan Çiçekleri-17

Geri sayım başlamak üzere, çiçek projemiz yakında bitecek. Sonra biraz ara vereceğim, ve yeni projelerle tekrar geleceğim inşallah.

Bir çoğunuz bilir belki, Attic 24 isminde bir blog var, ben takipçisiyim. Bu çiçek projesinde kendisinden çok yararlandım, bir kaç çiçek modelini oradaki anlatımlara göre yaptım. Anlatımları harika, ama bir sorun var ki o da benden kaynaklanıyor, tığ işinde Amerikan ve İngiliz terimlerine alışık değilim.
"O ne demek ki ?" diyeceksiniz, hemen anlatayım. İngilizler ve Amerikalılar, tığ işi terimlerinde farklılık gösteriyor, birinin sık iğne değine diğeri 2li trabzan diyor, diğerinin 3lü trabzanına beriki yarım 3lü trabzan diyor vb. İşin komik yanı bunların kafamı karıştırması yetmiyormuş gibi bizim tığ işinde 2li ve 3lü trabzanlarla da pek bir fark ediyor burdaki trabzanlar ve en kötüsü biz 3-5 teknik varken bunlarda gani gani teknikler var.
Neyse ben Attic24'ün açıklamasından yararlandım ama kafam inanılmaz karıştı, sizlere elimden geldiğince anlatmaya çalışacağım.Attic24 'ün açıklamalarını buradan takip edebilirsiniz.


İlk rengimizle 4. zincir çekerek başlıyoruz, sık iğne ile birleştirip bir halka yapıyoruz.

1. sıra: 3 zincir çekin, halkanın içine 11 tane 2li trabzan yapın. 3 zincirin tepesine sık iğne ile bağlayıp sırayı tamamlayın.
2. sıra: Diğer rengimize geçin, sık iğne ile herhangi bir yerden başlayın, 4 zincir çekin, bir ilmek atlayıp sonraki ilmeğe sık iğne yapın. 3 zincir çekin, bir ilmek atlayın, sonraki ilmeğe sık iğne yapın, bu şekilde sıra sonuna kadar toplam  6 yaprka oalcka şekilde devam edin.
3. sıra: Bu sırada zincirlerin içine dolgu yapacağız ve yaprakları oluşturacağız.Bunun için her 3 zincirli boşluğa, bir sık iğne, bir yarım 2li trabzan, 3 tane 2li trabzan, bir yarım 2li trabzan, bir sık iğne yapın. Yaprakları tamamlayınca ipinizi koparın yeni renge geçeceğiz.
 4. sıra:Bu sırada yeni rengimizle, atladığımız ilmeklere batarak yapacağız yaprakları.  Her bir ilmeğe, bir sık iğne, bir yarım 2li trabzan, bir 2li trabzan, bir yarım 2li trabzan, bir sık iğne yapın.Sırayla her bir atladığımız sık iğnenin içine yukarıdaki şekilde trabzanları yapın, altı yaprak tamamlanınca çiçeğimiz bitmiş olacak.
Umarım sizin çiçekleriniz benimkinde  daha güzel olur :)
Share:

0 yorum:

Yorum Gönder

Gmail hesabı olmayan ziyaretçiler yorum bırakmak için lütfen Adı/Url seçeneğini seçiniz