28 Nisan, 2013

Nisan Çiçekleri-28

En uzuk soluklu projemde son 3 günün çiçeklerindeyiz. Projem bitince kendimi oldukça boşlukta hissedeceğim. Çiçek modeli bulmak için nette gezmek, bulduğum modelleri denemek harika bir şey. 

Size bugün değişik bir çiçek anlatacağım. Resme bakınca eminim "nesi değişik ki bunun, aşağı ukarı diğerlerine benziyor " diye düşünmüşsünüzdür. Evet bu çiçek de tipik 5-6 yapraklı katlı çiçeklerden biri. Ama bir farkı var. Bu çiçek modeli Japon dergilerinin birinden, sizinle şemasını paylaşacağım, şema üzerinden anlatacağım. Umarım anlatmayı başabilirim.

Hemen başlayayım:




Şema sayfasını bilgisayarınıza indirip büyüterek bakın, buradaki 94 numaralı şema bizim çiçeğe ait.

Her zamanki gibi 6 zincir çekerek başlıyoruz ve bir halka yapıyoruz.
1. sıra: 1 zincir çekin aynı yere bir sık iğne yapın,4 zincir çekip bir sonraki zincire bir sık iğne yapın, 4 zincir çekin bir sonrkai zincire bir sık iğne yapın, bu şekilde 6 yaprağı oluşturun. 
2. sıra: Birinci sırada 6. yaprağın 4 zincirinden sonra ilk baştaki sık iğne ile birlşetirmeyin, yine halkanın içine batın, sırayı kapatmadan, 4 zincir çekin ve bir önceki sırada yaprığınız 4 zincir boşluğunun içinden halkaya bir 2li trabzan yaparak batın. Arkasında yeni 4 er zincirlik yaprak boşlukalrı oluşturuyoruz. 4 zincir çekin ve her 4 zincirden sonra bir önceki sıranın yaprak boşluklarının arasından halkaya 2li trabzan yapın, bu şekilde yine toplam 6 yaprak oluşturuyoruz.
3. sıra: Yine sıra sonuna geldiğinizde sırayı kapatmıyoruz, devam ediyoruz, 4 zincir çekiyoruz, bu sefer ilk yaprak boşluklarının sık iğnelerinin tepelerine 2li trabzan yaparak oluşturuyoruz 3. sıra yaprak boşluklarımızı.Bu şekilde toplam 7 yaprak boşluğu oluşuyor. Son yaprak boşluğundan sonra 5 zincir çekip ilk sıra başındaki ilk yaprak boşluğunun ortasına sabitliyoruz. 




Bu çiçek farklı demiştim ya, işte birinci farkı yaprak boşluklarının oluşturulması.Sıra sonlarında kapatma yapmadan devam eden yapraklar oluşturuluyor. Diğer bir farkı ise diğer çiçeklerde bir yaprak zincirleri hazırlanır, içi doldurulur sonra diğer katmana geçilir, bunda ise önce tüm yaprak zincirleri hazırlanıyor, en son zincirleirn içleri doluyor. 
Şimdi yaprak boşluklarımızı doldurmaya geldi sıra:İpimizi en içteki yaprak boşluklarına bağlıyoruz. sırasıyla 6 yaprka boşluğunun içine, bir sık iğne 2 zincir, bir 2li trabzan, bir zincir bir 2li trabzan, bir zincir, bir 2li trabzan, 2 zincir bir sık iğne yapıyoruz.
7. boşluktan itibaren, yukarıdaki şekidle doldurmaya devam ediyoruz ama 2li trabzan sayımız burara 4 e çıkıyor.Bu şekilde 7 yaprak boşluğunu dolduruyoruz.
13. boşluk da bitti, sıra geldi son 7 boşluğa. Bunların 6 tanesini sık iğne, 2 zincir, 2li trabzan, bir zincir, 2li trabzan, bir zincir, 2li trabzan bir zincir, 2 li trabzan bir zincir, 2li trabzan , 2 zincir bir sık iğne (5 tane 2li trabzan oldu bu yapraklarda) şeklinde dolduruyoruz.
Sonda bir yaprak boşluğumuz kaldı, bunun içine aynı şekilde doldurma yapıyoruz, ama trabzan sayımzı 6 olacak. Ve çiçeğimizin yaprakları bitti. Son bir işimiz var, o da son 7 yaprağın zincir boşlukalarına (aralardaki birer zincirlere ) ve kenardaki 2 zincirin içine birer sık ipne yaparak son 7 yaprağı kontürlemek.

Ben yapmadım, yünüm kalındı çok kaba durdu, sizler ince bir iplikle çalışırsnaız mutlaka yapın.

Geriye kaldı son 2 çiçek !!
Share:

2 yorum:

  1. sercan bu çiçeklerin hepsi çok güzel ellerine emeğine sağlık..çok işime yarayacak:))mayıstada yapıcakmısın :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. goncacım çok teşekkür ederim , mayıs ayında çiçeklere devam etmeyeceğim, ama arada hoşuma giden güzzle çiçek modellerini paylaşırım sizinle...işine yaramasına sevindim :))

      Sil

Gmail hesabı olmayan ziyaretçiler yorum bırakmak için lütfen Adı/Url seçeneğini seçiniz