22 Nisan, 2013

Nisan Çiçekleri-22

Bugün yine bir menekşemiz var. Ben çok sevdim bu menekşeleri :))


 Bu menekşeyi Crochet Geek isimli bir blogda buldum. Açıklamasının yanısıra bir de video çekip anlatmışlar nasıl yapıldığını. Ben sizler için çevireceğim anlatımı, ama mutlaka videodan da takip edin.


 Bu menekşemiz için sarı renkle 7 zincir çekip halka yapıyoruz.

 1. sıra: 2 zincir çekin, 4 tane 2li trabzan yapın, 2 zincir çekin sık iğne yapın. Bu şekilde 5 yaprak boşluğu oluşturacak şekilde tekrar edin
2. sıra: Açık mavi rengi bağlayın, 2 zincir çekin, aynı yere 2 tane  2li trabzan yapın, sonraki her bir ilmeğin tepesine 2şer 2li trabzan yapın,burada yapmanız gereken bir şey var, ilk dört 2li trabzanı tamamladıktan sonra bir tane 2li trabzan yapıyorsunuz ve en alta halkanın içine batıyorsunuz, sonra ilmeklerin tepesine 2li trabzan yapmaya devam ediyorsunuz. Her bir yaprak da 8 tane 2li trabzan, bir tane da tam ortada halkanın içine batılmış 2li trabzan olacak. İlk yapraktaki trabzanlar bitince, 3 zincir çekin, bir alttaki sık iğnenin tepesine bir sık iğne yapın. Bu şekilde tüm yaprakları tamamlayın. 5 yaprak her bir yaprakda 8 tane 2li trabzan, bir tane halka içine batılmış 2li trabzan olacak.
3. sıra:Şimdi koyu maviye geçin, bu sırada her bir ilmeğin tepesine 2şer tane yarım 2li trabzan, 3 zincir, halkanın içine bir sık iğne, 3 zincir olacak şekilde 3 yaprak örüyorsunuz. 4. ve 5. yapraklar da ise, aynı şeyleri tekrar ediyorsunuz ama yarım 2li trabzan yerine 3lü trabzan yapıyorsunuz. Bu şekilde tüm yapraklar tamamlanmış oluyor.
Bir günümüz ve bir çiçeğimiz daha bitti, geriye kaldı 8 :))
Share:

1 yorum:

Gmail hesabı olmayan ziyaretçiler yorum bırakmak için lütfen Adı/Url seçeneğini seçiniz