26 Nisan, 2013

Nisan Çiçekleri-26

Bugün iki çiçeğimiz var, minik çiçekler, ama bence çok etkililer :)
İlk çiçeğimiz minik bir gelincik, saç bandına yapılmış, bence güzle bir fikir.



 


Gelinciğin anlatımını burada bulabilirsiniz.
 
Koyu rengimizle 3 zincir çekiyoruz, bir halka yapıyoruz. Halkanın içine 6 tane sık iğne yapıyoruz.Sonraki sırada yaprak rengimize geçiyoruz, 3 zincir çekiyoruz, sonraki ilmeğe 4 tane 2li trabzan yapıyoruz.3 zincir çekiyoruz, sonraki ilmeğe batıyoruz, bu ilmeğe 4 tane 2li trabzan yapıyoruz. Bu şekilde toplam 6 yaprak yapıyoruz. Ve gelinciğimiz bitti!




Bu minik çiçeğimiz ise pek bir cici, modelin sahibi bu çiçeği toka olarak kullanmış, çok da iyi olmuş.Ravelry'den ulaşabilrisniz bu modele.

5 zincir çekerek başlıyoruz bu çiçeğe ve bir halka yapıyoruz.
Sonraki sırada bir zincir çekip halkanın içine 10 tane sık iğne yapıyoruz.
Sonraki sırada bir zincir çekin, bir yarım 2li trabzan, 3 tane 2li trabzan, bir yarım 2li trabzan yapın, sonraki ilmeğe bir sık iğne yapın, bu şekilde toplam 5 yaprak olacak şekilde sıra sonuna kadar örmeye devam edin.
Bu sırada dış yaprakların yerlerini oluşturacağız. Bunun için, 3 zincir çekip bir önceki sıradaki sık iğnenin arkasına batarak yaprak boşluklarını oluşturun. 5 yaprak oluncaya kadar 3 zincir çekip sık iğneye sabitleyin.

Şimdi renk değiştiriyoruz, koyu rengimize geçiyoruz.İlk olarak önceli yaprakların arasındaki sık iğneye, bir önceki sıradakine bir tane sık iğne yaparak başlıyoruz. Yaprak boşluğuna, bir yarım 2li trabzan, 5 tane 2li trabzan, bir yarım 2li trabzan yapıyoruz.Yine araya geldiğimzide bir önceki sık iğnenin dibine batarak bir sık iğne yapıyoruz. Bu şekilde 5 yaprağı da tamamlıyoruz.

Veee son 4 gün , 4 çiçek !!
Share:

0 yorum:

Yorum Gönder

Gmail hesabı olmayan ziyaretçiler yorum bırakmak için lütfen Adı/Url seçeneğini seçiniz